DM til RSIKs U13
WEB_Holdfoto_DM-U13_pix1.jpg
Danmarksmestrene efter 2-1 sejren over Aab. Foto: Peter Jensen
Blogindlæg: Det blev en god uge for ishockeyen i Rødovre, der kulminerede med DM for U13 søndag aften. I løbet af ugen vandt U15 SM og tidligere søndag spillede U20 sig til DM via en samlet sejr over Aab, men Rødovre måtte vente til andensidste sekund for at sikre sig adgang til finalespillet.

Puh ha, hvilken vild uge for Rødovre Ishockey. Jeg må jo erkende, at man er godt vant i RSIK, hvor mesterskaberne vælter i hus i en sand strøm, men sådan har det slet ikke været i denne sæson. Især Rungsted har stået i vejen for sjællandsmesterskaberne.

Men endelig i denne uge kom en stor forløsning. U15 har spillet fantastisk, og sikrede sig en flot SM-guldmedalje efter en sejr på 4-1 i den fjerde indbyrdes kamp, og vandt dermed 3-1 i kampe. Flot, for Rungsted har et virkelig stærkt U15 mandskab.

Annonce

Søndag eftermiddag kunne U20 juble igennem, da de scorede til 6-6 i tiden 59:59, og uafgjort mod Aab var lige akkurat nok til at sikre sig adgang til DM for U20, der bliver afviklet i Frederikshavn. Et DM der i øvrigt bliver afviklet uden vært, da Frederikshavn blev slået ud af Hvidovre. Dermed er der tre sjællandske hold med til det 4 hold store DM. Holdene er Rungsted, Rødovre, Hvidovre og Herning.

Danmarksmestre
Men ugens højdepunkt blev udspillet i Herlev, og det med Rødovre som favoritter ud fra den viden, som jeg var i besiddelse af.
Jeg må skrive, at det var berettiget. Rødovre var ubetinget turneringens bedste mandskab, ingen hold var i nærheden af det super stærke mandskab fra RSIK. Men, som jeg skrev inden DM, så var den værste modstander Rødovre selv. Det viste sig på sidstedagen, hvor spillet var nervøst, usammenhængende og ganske umuligt i egen zone. Dermed fik de vildt kæmpende Rungstedspillere hindret den første matchbold i at gå hjem, og Aab var lige ved at forhindre en DM-fest på Vestegnen. Men sådan gik det heldigvis ikke. Det vender jeg tilbage med.

DM for U13 gjorde stort indtryk på mig, for det var et højt niveau på usædvanlig mange hold. André Stærmose, som er udtaget til A-landsholdets første udtagelse, var på weekend og benyttede fridagene til at se DM. Han beskrev det meget rammende:
”Det her niveau er virkelig højt, og over det niveau, som vi spillede på, da jeg var U13. De tænker virkelig ishockey, har fart i spillet og er godt organiseret. Nogle skyder skræmmende godt, så det er på alle områder, at spillet har flyttet sig. Jeg kan huske, at havde man en eller par spillere, der var virkelig gode, så kunne de vinde et DM. Her er også virkelig dygtige spillere, men de kan ikke vinde et DM alene.”

Rødovre var bedst, ingen tvivl om det. Men jeg må beundre de hold, som alligevel hold trit med RSIK, som var Herlev, Aab og Rungsted, der oven i købet vandt. Selvom de alle tre hold var klart underlegne i alle spillets facetter i forhold til Rødovre, så kæmpede de som besatte, gjorde spillet simpelt og forsøgte at slå til på de Rødovrefejl, som vil opstå i løbet af kampen. Destruktivt, kedeligt og super effektivt, men de brugte klogelig deres eneste chance. Stor cadeau for det.

Dermed fik DM alt den spænding, man overhovedet kunne forestille sig, for det så ud til, at alle slog alle, så man skulle hen til næstsidste kamp, før DM var afgjort. Det var ’finalen’ mellem Rødovre og Aab, som var mere spændende end velspillet, for det var langt fra kønt, men til gengæld ulideligt spændende.
Nerverne hang tydeligvis uden på tøjet hos begge mandskaber, men man sad med en fornemmelse af, at Aab simpelthen ikke kunne blive ved med at holde stand overfor det solide Rødovrepres. Nordjyderne holdt dog stand til kort før pausen via flot målmandsspil og vild fight.
Rødovre fik dog fortjent scoret til 1-0 ved en af Rødovres bedste gennem turneringen, den lille hårdtarbejdende forward Magnus Carlsen.
Målet gav ikke ro på Rødovres spil, tvært imod. Det blev endnu mere nervøst, og Aab kom bedre med i 2. periode, men nordjyderne havde svært ved at komme frem til de åbne muligheder. Derfor var målet til udligningen også mere held end godt. Backen Mats Hauram skød fra blå, pucken ramte en Rødovrespiller på vejen, så den fik et knæk i luften, og ramte i isen på højkant, så den fik et mærkværdigt opspring og suste lige op i modsatte hjørne uden chance for Rødovres keeper Jakob Bjartmarsson.
Målet var et hårdt slag for Rødovres spillere, men en af turneringens bedste forwards, den store Sebastian Sørensen med et jernhårdt skud, sendte et slagskud mod mål efter få sekunders powerplay. Heldet var denne gang med Rødovre, da pucken røg i mål via hovedet på en Aab-back, hvilket snød den velspillende keeper. 2-1 med 10 minutter tilbage, og de blev vanvittig nervepirrende, men Rødovre holdt fast og så kunne de unge talenter bryde ud i vild og fortjent jubel.

Vejen til DM-guldet
Fredag morgen startede DM, og der blev Frederikshavn, som ventet, forholdsvis let besejret med 7-1.

I den næste kamp mod Hvidovre blev turneringens største sejr spillet hjem. 10-0 og en skudstatistik på 43-9 taler sit tydelige sprog. Det skal lige nævnes, at flere af Hvidovres skud var ice-pucke, som Rødovres målmand hurtigt satte i spil igen.

Sidste kamp fredag var mod Esbjerg, der var kommet forrygende fra start ved DM. Men igen en sikker og overbevisende sejr på 4-1 sikrede Rødovre en førsteplads efter førstedagen.

I lørdagens første kamp var Vojens modstander. De små spillere fra Sønderjylland havde det umådelig svært mod Rødovres stærke kæder, og 8-1 var ikke mål for stort. Men jyderne kæmpede bravt mod overmagten.

Lørdag aften skulle 2-3 nederlaget fra SM revancheres. Personligt havde jeg svært ved at se, hvordan Herlev skulle kunne været så heldige en gang til, men det var tæt på. De vildt kæmpende spillere fra Herlev første 1-0 til der manglede 10 minutter. Rødovre bombede løs, og David Grubak i værternes mål reddede igen og igen.
Herlev havde kun to seriøse forsøg på mål. Det ene gik ind, det andet endte på stolpen, så Rødovre kunne have været bagud 0-2. Så galt gik det ikke inden Rødovre endelig fik scoret, og målet blev fulgt op med endnu et bare 10 sekunder senere. En sejr på 2-1 var misvisende, men det var tre vigtige point.

Søndag fortsatte Rødovres dominans og mange afbrændere, mens Rungsted var uhyggelig effektive. Samtidig begyndte Rødovres spil i egen zone at sejle. Rungsted overraskede stort, og vandt 3-1. En vigtig sejr i deres vej mod DM-sølvet.

I den anden matchbold mod Aab gik det, som allerede beskrevet, som fortjent. Rødovre vandt og kunne tage hjem fra Herlev med DM-guldet.

Slutstilling:
Rødovre
Rungsted
Aab
Herlev
Vojens
Esbjerg
Hvidovre
Frederikshavn

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top