Annonce

Disney-prinsesse fra Rødovre
natascha-disney_03_150313_B.jpg
Rødovre-pigen Natascha Jessen lægger stemme til Prinsesse Andrea. Den 13-årige pige fra Rødovre Skole elsker arbejdet med dubbing. “Det er sjovt at dubbe, men samtidig også lidt svært at få det til at passe i begyndelsen. Men det er spændende og interessant, og jeg føler en god udvikling,” siger hun. Foto: Brian Poulsen
royal stemme Påske og prinsesser går hånd i hånd, når Disney Junior Langfredag lancerer ”Sofia den Første”, som er en ny animeret film for de mindste børn. Natascha Jessen fra Rødovre lægger stemme til kongens datter - Prinsesse Andrea.

Disney Channel har taget et nyt skridt og produceret en prinsessefilm, hvor prinsessen forbliver barn. I animationsfilmen ”Sofia den Første: Der var engang en prinsesse” møder man Sofia, der er en helt almindelige pige, indtil hendes mor gifter sig med kongen.
Hun står dermed på tærsklen til et glamourøst liv som prinsesse, og hertil hører en masse omvæltninger. Kongens to tvillingebørn, Andrea og Johan, får Sofia som ny stedsøster.

Funklende sko
Sofia den Første handler om venskab, søskenderelationer og det at finde sin plads i livet som en lille pige, og filmen er målrettet Disney-kanalens seere.

Annonce

”Sofia er en pige, der er jævnaldrende med vores målgruppe, og som de let kan relatere til. Selvom Sofia har mange flotte kjoler og funklende sko, lærer Sofia vores seere, at alle børn er noget særligt. Det er det indvendige, der tæller, ikke det udvendige,” siger Anna Glanmark, som er marketingdirektør for The Walt Disney Company Nordic.

Udvikler stemmen
 Stedsøsteren Andrea er, i modsætning til Sofia, derimod vant til den kongelige slotsverden, hvor alting foregår med stil. Rødovre-pigen Natascha Jessen lægger stemme til Prinsesse Andrea, og et sådan arbejde er ikke helt nyt for den 13-årige pige, der går på Rødovre Skole.
”Jeg har arbejdet med rollen her i en måned, og det er nok halvandet år siden, jeg begyndte med dubbing. Jeg har også været med inde over blandt andet Ellevilde Ella og Små Kartofler,” siger hun og fortsætter.
”Efterhånden, som man får erfaring med arbejdet, kan man flere og flere ting med stemmen, og man lever sig mere og mere ind i rollerne.”
Natascha Jessen har en stor interesse for skuespil og sang, og det er derfor ikke overraskende, at hun gerne vil beskæftige sig inden for den branche i voksenlivet. Eventyrteatret og Det Ny Teater har allerede haft glæde af Rødovre-pigens talent i musicalerne ’Annie’ og ’Love Never Dies’.

Nye, sjove oplevelser
 Inden interviewet hørte vi Natascha Jessen og Laura Wendel (Sofia) i aktion i lydstudiet i SDI Media, hvor de indtalte lydspor til deres respektive roller i filmen.
”Det er sjovt at dubbe, men samtidig også lidt svært at få det til at passe i begyndelsen. Men det er spændende og interessant, og jeg føler en god udvikling. Der kommer hele tiden nye og sjove oplevelser, og jeg lærer noget nyt hver gang – blandt andet omkring tonelejer,” siger Natascha Jessen.

Lav profil
 Når de løbende opgaver med dubbing færdiggøres, ender resultatet i fjernsynet. ’Sofia den Første’, der også kommer som serie, varer 45 minutter og kommer på skærmen for første gang Langfredag.
”Jeg synes, det er ret mærkeligt at høre sin egen stemme på tv, men også lidt sjovt. Vennerne synes også, det er sjovt, men jeg prøver at holde lav profil for ikke at skabe misundelse hos de andre piger,” slutter Natascha Jessen.

Formidle en ægte følelse
 Instruktør Vibeke Dueholm guider og hjælper de unge piger på vej i arbejdet med at lægge stemme til. Det foregår ved, at pigerne i lydstudiet for headset på og indtaler på dansk ind over den originale, amerikanske tale.
”Pigerne har været rigtig gode og haft det sjovt med at indspille lyd. De har nok haft et grineflip hver gang, de har været her for at dubbe. Det helt specielle i indspilningen af lydspor er, at pigerne altid skal kunne formidle en ægte følelse. De synger også godt begge to,” siger instruktøren.

Plads til andet
 Det er ikke et intensivt arbejde at indspille lyd til en Disney-film, og arbejdet kommer mest i perioder. På en almindelig uge omfatter indspilningen cirka to gange to timer.
”Når vi skal bruge pigerne til arbejdet, sørger vi for, at det ikke kommer i karambolage med deres andre aktiviteter som for eksempel skole og fritidsaktiviteter,” slutter Vibeke Dueholm.

natascha-disney_01_150313_B

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top