Annonce

Demokratiradioen fylder 10 år
Gruppebillede.jpg
Fra venstre mod højre, formand Ulf Taube (S), sekretær Per Brun (DF), næstformand Kurt Faber (S) og kasserer Chris Lassen Jensen (K). Foto: Privat
radio De har skændtes og grint for åben mikrofon. Den 9. april fylder Demokratiradioen 10 år.

Tirsdag d. 9. april er det præcis 10 år siden, at Demokratiradioen blev stiftet. Siden er der røget meget lokalpolitisk radio ud i æteren fra frekvens FM 105,9.
Det har radioen besluttet sig for at fejre med en reception som afholdes i Foreningshuset, på Højnæsvej 63, kl. 16-18 tirsdag d. 9. april.
”Vi er stolte over, at vi nu kan fejre 10 års jubilæum som forening, og vi håber mange har lyst til at komme og fejre det med os” siger formand Ulf Taube. Han er stolt af de ti års virke, og at folkene bag radioen lever op til navnet, ved at arbejde sammen på tværs af politiske skel.
Demokratiradioen er nemlig en forening, der sender lokalpolitisk radio hver tirsdag fra kl. 18.00 til 24.00 på FM 105,9. Der bliver blandt andet sendt live fra alle kommunalbestyrelsesmøder, ligesom Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative har hver deres udsendelse.

Radio på Facebook
Demokratiradioen har det seneste år gennemgået flere forandringer. Blandt andet har man skiftet navn fra det noget kedelige ‘Foreningen Demokratiradioen i Rødovreø, til det mere mundrette ‘Demokratiradioen’.
Derudover har de også åbnet op for deres helt egen hjemmeside demokratiradioen.dk, hvor man kan høre gamle udsendelser fra kommunalbestyrelsen og partiernes egne udsendelser.
”Vi håber på, at vi med hjemmesiden kan gøre det tilgængeligt for mange flere, at følge med i lokalpolitik, ved at de kan lytte til radioen i deres egen tid.” siger kasserer Chris Lassen Jensen, som også er formand for Konservative i Rødovre. ”Vi vil gerne brede demokratiradioen ud til alle grupper, og det er her vi mener, at hjemmeside og Facebook er meget vigtige platforme.” forklarer Chris Lassen Jensen.

Annonce

Betaler gæld til kommunen
Demokratiradioen har i det hele taget gået igennem en stor omvæltning de seneste år. Der er blevet skiftet ud i bestyrelsen, og der er kommet styr på regnskab og gæld til kommunen. Demokratiradioen kom tidligere i en økonomisk dårlig situation, som følge af forhold, der ikke skyldtes de tidligere bestyrelser. Derfor lånte kommunen radioen penge til at holde sig kørende. Den nye bestyrelse har siden gennemgået regnskabet og indgået en ny aftale med kommunen.
”Vi skylder kommunen penge, og vi har nu lavet en aftale, som gør at vi lever op til den forpligtelse,” siger Kurt Faber, næstformand for foreningen, og bestyrelsesmedlem i Socialdemokratiet i Rødovre.
I demokratiets ånd, er det sekretær Per Brun, som er formand for den lokale afdeling af Dansk Folkeparti, der ender med at uddybe:
”Ja, og nu har vi efter at have fået gennemgået økonomien krone for krone, fundet et ekstraordinært råderum, som gør, at vi kan afdrage til kommunen med yderligere 4.000 kr. i år.”
Det lyder i det hele taget samstemmende fra alle i bestyrelsen, at de ser en lys fremtid for foreningen og lokalpolitisk radio.
Helt så enige håber vi ikke, at de er, når vi nærmer os kommunalvalget i november.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top