Annonce


Dårlig afslutning på sæsonen
RH_damer-gladsaxe_28_240313_BP.jpg
Katja Eigemann og resten af RH tabte skuffende sæsonens sidste kamp i Rødovre Stadionhal. Foto: Brian Poulsen
Håndbold Det var ikke kønt, det RHs damer leverede i sæsonens sidste kamp i 2. division øst. Hjemme i Rødovre Stadionhal tabte de højst overraskende til Gladsaxe HG.

RH-Gladsaxe HG 22-24 (12-12)
Målscorere: Mia Brøndum og Katja Eigemann 6, Karina Jørgensen 4, Trine Langholz og Jannie Spelmann 2, Emilie Tautoft og Trine Dujardin 1

”… og vise jer i Stadionhallen, at damehåndbold i Rødovre kan indeholde både fysisk, tempo og blankpoleret angrebsspil.”

Annonce

Sådan lød de afsluttende ord af trænerteamet Jonas Orby & Jens Orby i kampprogrammet til søndagens opgør. Der var tale om en skidt sæsons absolut sidste kamp i 2. division. Og den blev faktisk meget kendetegnende for det meste af sæsonen.

Slet ikke godt
RHs damer bragte sig dog let og elegant foran med fire-fem mål i første halvleg, men siden hen gik alt galt. Masser af fejlafleveringer, forvirret forsvarsopdækning og uengageret angrebsspil. Det var, hvad de mange tilskuere i Rødovre Stadionhal blev vidner til.

”Det var slet ikke godt. Det er skidt at slutte af sådan her – det var ikke særlig smart.

Jeg synes, de havde en målmand, der ikke var særlig god, men jeg skal love for, at vi næsten fik skudt hende på landsholdet. Hun blev nærmest holdt sammen af ståltråd,” siger Jens Orby, der har stået i spidsen for holdet i de sidste fire kampe.

”Hvis man ikke hører, hvad trænerne siger, og ikke lærer af de fejl, man begår i forsvaret, så er det ærgerligt. Vi blev ved med at blæse frem i forsvaret, og modstanderne var altså ikke særligt høje. Så de spillede den bare rundt om vores store spillere.”

Hørte ikke efter træneren
Flere gange under anden halvleg fløj det ind på banen med råd/irettesættelser til spillerne, der tilsyneladende ikke tog dem til efterretning.

”Det bliver svært at vinde, hvis man ikke hører efter og følger taktikken. Herudover brændte vi et utal af chancer i angrebet. I anden halvleg skød vi på stolperne og over mål, i stedet for at skyde ned i jorden, så den ville gå ind,” udtaler RH-træneren, der godt vidste, at kampen ikke havde nogen betydning.

”Den betød jo ikke det store, men det var en skidt måde at slutte sæsonen af på. Det synes jeg sgu ikke, vi kan være bekendt. Og vi mødte endda et hold, der ikke er specielt godt.”

Godt humør
Med henvisning til ordene fra kampprogrammet lader vi træneren svare på, hvorfor det gik stik mod forventning i dagens kamp.

”Vi havde trænet på det polerede angrebsspil, for vi har gode stregspillere og skytter. Men det var ikke det, de præsterede. Det kan man ikke påstå,” lyder det.

De sidste fire kampe har budt på to sejre og to nederlag, og det vikarierende trænerteam leverer med sæsonens afslutning holdet videre til det nye trænerteam.

”Jeg synes selv, vi har fået bragt noget godt humør tilbage i truppen og haft det sjovt. Vi har lagt vægt på, at det skulle være sjovt og med en god stemning. Det har der også været. Det ville bare have været sjovere med en sejr i den sidste kamp,” siger Jens Orby og runder af.

”Vi giver holdet videre i bedre humør, end da vi fik det. Det er trods alt en vigtig ting.”

Nyt trænerteam
Trods en meget svingende sæson med tre forskellige cheftrænere, lander RHs damer i den bedste halvdel af 2. division øst. Det blev nemlig til sjetteplads ud af 12 hold.

I den kommende sæson 2013/14 står nuværende U18-pigetræner Michael Nielsen og assistent i spidsen for 2. divisionsdamerne. Det bliver dermed den fjerde træner for holdet inden for det seneste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top