Annonce

Coop handler imod lokalplan
fakta-islevbrovej_02_140313.jpg
Borgerne i Islev kunne i fredags blive kørt gratis til Netto i et forsøg på at presse Coop til at frigive de tomme lokaler på Islev Torv. Foto: Brian Poulsen
aktion Fremtiden for det tomme lejemål på Islev Torv er fortsat uvis. Coop, der ejer bygningen, overvejer et fitnesscenter, men det strider imod et tillæg til lokalplanen.

I torsdags kørte lokale beboere en protest-kampagne foran den nye Fakta-butik på Islevbrovej. Der er stor utilfredshed med, at Coop nægter at lade et nyt supermarked indtage det tomme lejemål på Islev Torv.
Med store skilte havde initiativtagerne taget opstilling på fortovet ved Fakta. Her ville de overbevise kunderne til at tage en gratis minibus til den nærmeste Netto, som protest mod Coop’s ageren.

Tillæg til lokalplanen
 De utilfredse beboere har også noget at have kritikken i. I sommers blev der nemlig af kommunalbestyrelsen vedtaget et tillæg til lokalplanen.
”Tillægget omfatter udelukkende Fakta-butikken og den tilstødende butik, og det fastslår, at fremtidig anvendelse af disse ejendomme skal være til dagligvarehandel. Coop er derfor klart blevet pålagt af kommunalbestyrelsen, at deres ejendom er forbeholdt dagligvarehandel,” siger Torben Engelbreth, der har dialogen med Coop. Han er erhvervsdrivende og har eCykler på Islev Torv.

Annonce

Imod bedrevidende
 Coop har ikke benyttet sig af høringsretten, som ellers er sædvane, når en lokalplan kommer i forslag og sendes til høring. Coop er imod forslaget, men har forholdt sig tavs.
”Når det så bliver udtalt, at der er fundet en ny lejer i form af et fitnesscenter, så er det jo imod bedrevidende,” udtaler Engelbreth og fortsætter.
”Borgmester Erik Nielsen har sagt til mig, at der ikke bliver noget fitnesscenter, med mindre beboerne gerne vil have det. Det har jeg meddelt Ulrik Olsen fra Coop. Så han kæmper mod alle odds, og det ved han godt.”

Supermarkederne står klar
 En ekspert inden for detailhandel har vurderet, at området godt kan bære to supermarkeder tæt på hinanden. Det mener Coop som bekendt til gengæld ikke.
”Jeg kan dokumentere, at der står mere end én supermarkedskæde klar med masser af penge, som gerne vil ind på Islev Torv,” forklarer Torben Engelbreth, der afslutningsvis opsætter to scenarier.
”Der kan ske to ting. Enten giver Coop sig og frigiver ejendommen til salg eller leje ud til en konkurrent. Deres alternativ er, at der kommer et andet supermarked lige i nærheden, for der er nogen, der er villige til at bygge nyt.”

Kommentarer

1 kommentar om “Coop handler imod lokalplan”

 1. Kenneth siger:

  Coop handler imod lokalplan:

  @ Torben Engelbreth

  Det at Coop ikke melder tilbage på en lokalplan betyder under ingen omstændigheder at man ikke er interesseret og det absolut heller ikke imod sædvane.

  Coop har et monopol og med mindre de aksepterer at ændre på dette er der jo ingen grund til at gøre noget – De har monopolet i en hvis årrække og så længe antal af år ikke er overskredet, er der ikke noget at komme efter.

  Vi ved jo alle hvorfor det er som det er – Tilbage i tiden kunne man ikke få forretninger til området og Coop gik da ind, på den præmis at de fik eneret på området, hvilket man ikke kan fortænke dem i. – Dette forekommer mange steder rundt i Danmark, det nærmeste er i Hvissinge (Glostrup) hvor det så bare er Spar der har et monopol.

  Yderligere er det jo ikke Coop der har foreslået et fitnesscenter – De har jo bare meldt ud at HVIS det var et fitnesscenter der var interesseret, ville de ikke have noget imod dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top