Annonce

Braget over dem alle
RMB-AaB-QF1_45_230212_BP.jpg
Assisterende kaptajn Morten Allesøe tror på, at Mighty Bulls kan gå hele vejen til semifinalen. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Fredag aften venter der tilskuerne i Rødovre Skøjte Arena sæsonens største brag af en ishockeykamp. Rødovre Mighty Bulls tager imod Herning Blue Fox i kvartfinalens kamp 4, og tyrene har føringen med 2-1 i kampe.

Slutspillet drøner af sted for fulde omdrejninger. Dramaet mellem Rødovre og Herning fortsætter fredag aften, når holdene mødes i kvartfinalens kamp 4. Serien har indtil videre været præget af få scoringer.

”Det har været en meget tæt og intens serie. Selv den første kamp i Herning var spillemæssigt meget tæt, men vi var bare ikke skarpe nok. Det er to hold, der kan lide at spille hockey, og der bliver gået til den,” siger kaptajn Michael Smidt.

Annonce

”I de sidste to kampe har vi fået lukket godt ned for de Herning-kæder, der plejer at producere point. Så har vi selv været lidt mere effektive end i de foregående måneder. Selv om vi kun har scoret to mål i begge kampe, er vi blevet en del farligere, end vi har været det sidste stykke tid.”

Rødovre har haft heldet
Tyrene har formået at holde tæt på det sidste og blot tilladt Herning at score én gang pr. kamp.

”Der er ingen tvivl om, at hvis man kan lukke ligaens nummer et ned til kun at score ét mål pr. kamp, så er man på rigtig vej. Hvis vores forsvar kører, skal vi nok score den anden vej. Hvis man giver den lidt mere end modstanderen, så får man tit heldet med sig. Det har vi haft i de sidste to kampe,” fortæller Smidt og fortsætter.

”Hvis begge hold har en god dag, så er det dem, der arbejder hårdest, der vinder. Og det har været os i de to sidste kampe.”

Skal presse Herning
Herning viste skræmmende styrke op mod slutningen af grundspillet, men tingene har ændret sig lidt siden. Målmand Lubos Pisar har lukket flere mål ind end kollegaen i den modsatte ende.

”Vi skal ud og fortsætte det stabile forsvarsspil og skabe nogle chancer. Herning har et godt forsvar og en god målmand, men hvis man presser dem lidt, så åbner de op og laver fejl. Det har vi udnyttet, og det skal vi fortsætte med,” forklarer ’Smitty’.

Spørgsmålet er, hvor mange kampe serien går ud i, og om Mighty Bulls kan stå distancen og levere sæsonens største overraskelse ved at ekspedere de danske mestre ud af turneringen.

”Hvis jeg skal være optimistisk, så går serien ud i fem kampe,” lyder det med et grin fra Michael Smidt og slår afslutningsvis over i en mere seriøs tone.

”Der er ingen tvivl om, at hvis vi fortsætter sådan her, så bør vi kunne afgøre det selv. Eventuelt i en kamp 6 på hjemmebane. Hvis serien ryger ud i syv kampe, bliver alt åbent. Så er det lige meget, om man er på udebane eller hjemmebane. Så har man spillet så mange kampe mod hinanden, at alt kan ske.”

Fortjent føring
For Rødovres assisterende kaptajn, Morten Allesøe, har troen på succes mod Herning været der hele tiden.

”Det kan godt være, det er lidt overraskende, men vi havde selv troet på, at vi kunne vinde over dem i hver eneste kamp, vi er gået ind til. Jeg synes, det er fortjent, at vi fører,” siger han inden kamp 4.

”Jeg tror i hvert fald, vi har villet det mere end Herning i de sidste to kampe. Det har været tætte kampe, men heldet har tilsmilet dem, der ville det mest.”

Rødovres unge defensiv har virkelig taget hånd om opgaven og leveret en pragtpræstation mod de stærke midtjyder, der har flere markante importspillere på den tunge lønliste.

”Serien har indtil videre været kendetegnet ved to stærke forsvar, der har lukket godt ned. Der er blevet scoret få mål, og det hold, der laver mindst fejl, vinder de her kampe. Vi har heldigvis formået at stå solidt defensivt,” udtaler Allesøe og kommenterer videre på kampen fredag aften.

”Det bliver en svær kamp ligesom alle de andre. Vi håber selvfølgelig på at komme på 3-1, men så skal vi spille minimum ligeså godt som i de sidste par kampe. For Herning vil komme stærkt ud, da de har tabt to kampe i streg.”

Semifinalen er realistisk
Kan Rødovre gå hele vejen til semifinalen i denne sæson?

”Jeg tror helt sikkert, vi kan gå hele vejen til semifinalen, men det kræver, at vi fortsætter i samme stil og bliver ved at arbejde med simpelt spil og få fejl,” slutter Morten Allesøe.

Rødovres hold er topklart inden næste akt i kvartfinaledramaet mod de midtjyske ræve, der i øvrigt har fået selskab af et andet rovdyr på den jyske hede. Måske Herning skal overveje navnskifte til ’Wolves’?

Rødovre Mighty Bulls mod Herning Blue Fox, kamp 4, begynder kl. 19.30 i Rødovre Skøjte Arena. Hoveddommerne bliver Thomas Lassen og Jens Christian Gregersen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top