Annonce

”At gøre noget godt for andre, mens man gør noget for sig selv”
webbørnecancerfonden1.jpg
LØBER FOR HJÆLP: Lars og Allan fra Rødovre, hjælper deres soldaterkammerat med at blive klar til at løbe halvmaraton, så han kan samle penge ind til kræftramte børn. Foto: Privat
BØRNECANCER Der kan være mange personlige årsager til, at man gerne vil udfordre sig selv og løbe en halvmaraton. For Tobias Brandt og de to løbemakkere fra Rødovre, Lars og Allan, handler forårets løb dog primært om at gøre noget godt for andre.

 

 “Det handler om at gøre noget godt for andre, mens man gør noget godt for sig selv.” Tobias Brandt er lige så skarp i mælet, som han er i et par løbesko. Når hans sammen med Lars og Allan fra Rødovre, snart løber sin anden halvmaraton, bliver det nemlig tanken om at hjælpe andre, som skal trække ham gennem løbet. Han løber nemlig for kampen mod Børnecancer, og nu er han på jagt efter sponsorerer. 
Når der d. 4. maj 2013 skal løbes Lillebælt Halvmarathon, vil der blandt de mange tusinde deltagere være mindst én løber, som ikke løber for sig selv og egentlig hellere vil være der hjemme. Tobias Brandt løber for BørneCancerFonden, og det er hans primære motivationsfaktor.
“Lad mig være ærlig. Jeg ville ikke komme ud og løbe, hvis jeg ikke havde et klart mål. Jeg holder meget af at løbe, men jeg holder ikke af at komme ud af døren. Da jeg så, at jeg kunne løbe en halvmaraton for Børnecancerfonden, var jeg straks klar. Det er det perfekte projekt. Jeg gør noget godt for andre, samtidig med, at jeg gør noget godt for mig selv, siger Tobias Brandt.

Annonce

Penge i kassen
Han er allerede godt i gang med træningen og har også fået samlet lidt ind. Nu intensiveres kampen for sponsorer imidlertid, og der skal ifølge den store fynbo penge i kassen.
“Nu bryder jeg mig ikke om at sætte tal på mit løb, men jeg regner da med at komme på den anden side af 10.000 kroner til kampen mod kræft hos børn. Det her er så god en sag, at der må være både samarbejdsvillige støtter og sponsorvirksomheder derude. Og nu går vi i gang med at kontakte dem,” tilføjer han.
 
Støtte fra Rødovre
 Når modet skal holdes oppe, behøver Tobias ikke at lede længe efter både pisk og gullerod. Bag ham står nemlig de to soldaterkammerater, Lars og Allan fra Rødovre, som begge løber med til maj, men som også er med i den daglige træning.
De tre venner mødte hinanden i Den Kongelige Livgarde og sammenholdet herfra stråler igennem deres nu fælles løbeprojekt.
“Vi løbetræner ofte sammen, og vi får virkelig nogle gode stunder ud af alt det hårde arbejde. Både Allan og Lars har støttet op om projektet fra  dag ét, og de løber ligesom jeg meget gerne i sponsorvirksomhedernes farver og trøjer til maj. Vi er sådan set åbne for alle former for samarbejder. Der skal bare nogle penge i kassen hos Børnecancerfonden,” er soldaterkammeraterne enige om.
Fællesskabet er et stærkt udgangspunkt for kampen mod den grufuldhed, som udgør kræft hos børn.
“Jeg er selv far til en skøn knægt, og der er endnu et barn på vej. Bare tanken om forældre som mister sine børn knuser mit hjerte, og det er lige netop derfor jeg gør det her. Selv det mindste bidrag gør en forskel for mange mennesker,” slutter Tobias.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top