Annonce

Viften har vind i biografsejlene
kulturchef-johnfrobøse2.jpg
Foto: Arkiv
biograf Viftens kulturhusleder, John Frobøse, har svært ved at få armene ned. Digitaliserin-gen af Viftens biograf og indførslen af 3D teknologi har nemlig betydet, at antallet af biografgæster steg med 50 procent.

I årtier har de været eneleverandør af biografoplevelser til Rødovres borgere, men til efteråret kan Viften se frem til hård kamp om biografgængerne, når Rødovre Centrum slår dørene op til et sandt biografmekka i den nybyggede del af centeret.
Konkurrencen kommer dog på et tidspunkt, hvor Viften for alvor har fået fat i biografpublikummet. Siden digitaliseringen af Viftens biograf og indførslen af 3D-teknologien, har kulturhuset således oplevet en stigning i billetsalget på 50 procent, hvilket resulterede i mere end 30.000 solgte billetter i 2012.
“Den nye teknologi har for det første muliggjort, at vi kan tilbyde publikum de fleste film til Danmarkspremieren, hvilket selvfølgelig har været medvirkende til tilstrømningen i biografen, men også 3D effekten og repertoiret har været medvirkende til succesen,” forklarer John Frobøse, der derfor ikke ligger søvnløs om natten og grubler over konkurrenternes snarlige indtræden på biografmarkedet i byen.

Lukker ikke
“Vi har oplevet at en del af vores biografgæster ængsteligt spørger om hvad der kommer til at ske med Viftens biograf, når nu Rødovre Centrum åbner biograf til efteråret. Til dem fortæller vi, at vi hilser det nye biografkompleks velkommen til byen, men vi har ikke tænkt os at lukke, som der åbenbart går rygter om. Vi vil fortsat byde vores publikum på filmiske kvalitetsoplevelser og den særlige stemning som kun et hus med 20 års historie kan have,” fortæller han.

Annonce

Smitter af på kulturen
 I alt havde Viften 75.000 besøgende i 2012, og det øgede billetsalg i biografen smitter af på de andre kulturtilbud, som Viften tilbyder. Overskuddet fra biografen bliver nemlig øremærket til at forbedre kvaliteten på Viftens musik- og teaterscene.
“Vi har derfor af egne driftsmidler kunne etablere en hel ny automatisk publikumstribune i vores koncert/teatersal med en rigtig god sidde-komfort og sigtelinjer til scenen. Derudover har vi investeret i et helt nyt lyssystem til scenen i vores koncert/teatersal. Lys-systemet bygger primært på LED lys, der bruger langt mindre strøm end de traditionelle teaterlamper på 500 og 1000 watt,” forklarer John Frobøse.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top