Annonce

Velfærdsfornyelsen er i dine hænder
kickoff-v13_12_070213_BP.jpg
Der var vendt op og ned på tingene, da Rødovre Kommune forleden spurgte borgerne om hjælp til at forny velfærden i byen. Foto: Brian Poulsen
borgermøde Der var vendt op og ned på tingene, da Rødovre Kommune forleden spurgte borgerne om hjælp til at forny velfærden i byen. Bedre sent end aldrig, kunne man tilføje.

Når Rødovre Kommune med mellemrum mødes for at finde ud af, hvordan man bedst kan hjælpe borgerne i byen og gøre Rødovre til et godt sted at bo, sker det som regel hen over hovederne på borgerne.
“Virksomhedskonference 2013” kalder man i år fænomenet, der skal effektivisere den offentlige forvaltning, så den møder indbyggernes forventninger og statens forpligtigelser bedst muligt,
Men navnet er for en gang skyld lige så misvisende, som det er usexet.
Rødovre Kommune har nemlig vendt tænkehatten på hovedet, og for første gang nogensinde inviteret borgerne med til den konference, der skal udstikke retningslinjerne for samarbejdet mellem det private og offentlige i vores aflange kommune de næste mange år. Vi skriver ‘samarbejde’ for egen regning!
For dét er, set udefra, præcis hvad der er brug for, hvis Rødovre som fællesskab skal komme succesfuldt gennem tidens mange udfordringer.
Andre steder meldes der om kommuner med flere arbejdsløse indbyggere end arbejdende. Der er kommuner, hvor gennemsnitsalderen er 5-10 år mindre end i resten af landet, hvor man må effektivisere den offentlige sektor så meget, at der mere er tale om at skære ind til benet, end et kommunalt-kirugisk indgreb.

Skurkekasketten
 I Rødovre har vi vores egne sundhedsproblemer at slås med. Vores egne udfordringer på arbejdsmarkedet, idrætsforeningerne, på Internettet, i skolerne og i børnehaverne.
Derfor er der med Rødovres socialchef, Ole Pass´ ord brug for en velfærdsfornyelse af de helt store.
“Tidligere sagde man, at det var samfundets skyld, når noget var uretfærdigt. I dag er det kommunen, der har fået skurkekasketten trukket godt og grundigt ned over ørerne,” siger Ole Pass, der håber at medborgerskabet i Rødovre er stærkt nok til at løse også fremtidens problemer.
“Men vi kan ikke gøre det alene. Der er brug for, at alle tager mere ansvar for deres by, også for kommunen som sådan. Der er brug for gode idéer, og dem tror jeg, at borgerne har mange af,” understreger Ole Pass.
Faktisk er der så meget brug for de gode idéer, at kommunen ikke kan vente til selve konferencen i maj måned med at få dem. I stedet opfordrer de alle borgere med noget på hjertet, til at skrive direkte på kommunens hjemmeside. Til formålet har de oprettet temablogs indenfor fem forskellige områder, som eksempelvis uddannelse og sundhed. Tilbage er der kun at sige: god skrivelyst.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top