Annonce

Sandheden har svære vilkår
Turning_Torso_2010_03.jpg
Foto: Jörgen Lindström/Malmö Turism
Debat om Damhus Have 2. viceborgmester i Rødovre Kommune, Svend Erik Pedersen (SF), mener at der er så mange fordrejninger i sagen om Damhus Have, at selv Malmøs vartegn Turning Torso må pakke sammen.

Af Svend Erik Pedersen, Gruppeformand SF Rødovre

Men det er blevet til en betændt debat hvor halve sandheder og påstande fyger rundt! – Det er fint diskutere holdninger når vi er uenige. Men hvis ikke vi holder fast i sandheden – så bliver al debat meningsløs og ligegyldig.

Annonce

Erik Nielsen hævder i et indlæg i RLN at to af SF’s medlemmer stemte imod og argumenterede for at punkthuset kunne have 8 etager.

Jeg havde ellers besluttet ikke at kommentere debatten om Damhus Have i offentligheden før vi i KB får et endeligt grundlag for at træffe en afgørelse.Dette har jeg aldrig nogensinde argumenteret for. Mit NEJ til projektet har fra starten været begrundet med at man ikke skal lave byomdannelse uden at tage udgangspunkt i en debat med borgerne i lokalområdet – og at det fremlagte projekt samtidig ikke passer ind i området.

SF og Socialdemokraterne har gennem mange år haft et godt og tillidsfuldt samarbejde på mange området i det kommunale arbejde. Jeg er derfor skuffet over at Erik ikke ser sig for god til at fordreje min holdning i denne debat – dette er ikke et godt udgangspunkt for samarbejde.

Når så Erik i et andet indlæg samtidig udlægger stemmeafgivelsen i KB som om flertallet ønsker at sagen sendes til borgerhøring – mens vi der er modstandere af projektet ikke ønsker nogen borgerhøring er det ganske enkelt en fordrejning af dimensioner så selv Malmøs højhus: Turning Torso må gå hjem og lægge sig.

Debatten med borgerne om områdets anvendelse skal efter min opfattelse foretages før flertallet tager stilling til et konkret byggeri. Ellers er borgerhøring  meningsløs.

Det er en skam at denne debat har udviklet sig på denne måde – for det er min oplevelse at rigtig mange borgere langt hen ad vejen er positive for fornyelse i området når bare de føler at de har en reel indflydelse og ikke får færdige løsninger trukket ned over hovedet.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top