Annonce

Samtlige aktører skal i spil
Annie-Arnoldsen-Pedersen-d.jpg
Formanden for Beskæftigelsesudvalget, Annie Arnoldsen Petersen (A) Foto: ArkivSamtlige aktører skal i spil
jobcenter Der skal arbejdes på tværs af afdelinger og forvaltninger i bestræbelserne på, at få ledige tilbage på arbejdsmarked. ”Vi skal have bragt samtlige aktører i spil,” siger formanden for beskæftigelsesudvalget, Annie Arnoldsen Petersen (A).

Dansk Arbejdsgiverforening har gransket nøgletallene i hvert enkelt jobcenter i Danmark. I tredje kvartal 2012 klarede Rødovre sig væsentligt bedre end sammenlignelige kommuner på førtidspensionsområdet. Her brugte jobcenteret 30 millioner kroner mindre end gennemsnittet.

Personer på permanent offentlig forsørgelse er også faldet markant, men der er også områder, hvor der er behov for en ekstra indsats.

Annonce

Dansk Arbejdsgiverforening påpeger således, at Rødovre Jobcenter potentielt kan spare 18,9 mio. kr. på kontanthjælpen.

I jobcenteret på Egegårdsvej har man lagt en plan for, hvordan borgere på kontanthjælp igen bliver en del af arbejdsstyrken. Formanden for beskæftigelsesudvalget, Annie Arnoldsen Petersen (A), fortæller at samtlige kommunale aktører skal i spil for at få borgerne tilbage på arbejdsmarked.

”Indsatsen, hvor der sættes fokus på borgerens ressourcer skal støves af, og genoptages. Vi skal have bragt samtlige aktører i spil, så det hele menneske bliver behandlet – fremfor brudstykker af det. Dette er intentionen i regeringens udspil om rehaliberingsteams – og dette er intentionen bag kommunens arbejde med at skabe samarbejdsplatforme på tværs af afdelinger og forvaltninger,” siger hun og tilføjer:

”For borgeren skal disse tiltag opleves som en forbedring. Færre kontaktpersoner og en mere helhedsorienteret indsats. Og vigtigst af alt. En indsats hvor alle arbejder efter samme mål; nemlig selvforsørgelse,”.

 

Tager tid

 Annie Arnoldsen Petersen forventer ikke, at indsatsen kan læses ud af Dansk arbejdsgiverforenings tal til næste år.

”Der er tale om et langt sejt træk,” forklarer hun, inden hun understreger, at andre faktorer også spiller ind.

”Udover tid kræver det også en højkonjunktur, hvor der også rent faktisk er jobs til alle. Som det er nu, er der et vist flow i jobåbningerne. Men der er primært tale om, at virksomhederne snupper ansatte fra hinanden. De, som først er ude, har svært ved at komme ind igen. Derudover kræver en succes på dette område også en lige så stor rummelighed på det ordinære arbejdsmarked, som vi så tendenser til under sidste højkonjunktur,” siger Annie Arnoldsen Petersen.

 

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top