Annonce

Rygestop i eget tempo
rygning01_301110_BP.jpg
Møderne startede i januar måned, men fortsætter indtil juli måned. Alle interesserede kan ringe til Rødovre Sundhedscenter, Egegårdsvej 77, på telefon 36378190 og melde sig til kurset. Foto: Arkiv
sundhed Bliv røgfri i dit eget tempo. Sådan lyder opfordringen i et nyt rygestoptilbud, som Rødovre Kommune har lanceret i Sundhedscenteret.

Cancerpinde og ildsøm. Kært barn har mange navne. Også de børn man ikke vil kendes ved.
Det kan ikke komme bag på de fleste rygere, at deres dårlige vane er skadelig for dem selv og deres omgivelser. Alligevel er rygning en fast del af hverdagen for 19 procent af borgerne i byen. Mange af Rødovres daglige rygere har imidlertid et ønske om at stoppe. Tal fra Sundhedsprofilen viser, at 68 procent af rygerne ønsker at skodde smøgerne.
For nogle eksrygere er lykken et nikotinplaster, mens andre klarer rygestoppet med en kold tyrker.
Det er dog langt fra alle der har held med at kvitte smøgerne med egen hjælp. Heldigvis er der hjælp at hente. I Sundhedscenteret kan man nu blive røgfri i det tempo der passer en bedst.
Rygere som gerne vil være røgfri kan nu få gratis og fleksibel støtte til at komme igennem et rygestop. Ideen er, at den enkelte selv vælger, hvilken støtte han eller hun har brug for. Otte møder ligger fast i kalenderen. Deltagerne vælger så selv, hvilke emner de interessere sig for og kommer til netop de møder.
“I gennem flere år har Rødovre Kommune tilbudt borgerne gratis rygestopkurser. Det har hjulpet rigtig mange rødovreborgere, men vi har også mødt borgere, som har brug for mere fleksible tilbud og mere støtte i processen. Det er det vi forsøger at tage højde for i det nye tilbud ‘Kom og kvit’,” fortæller koordinator af sundhedscenteret Hanne Zangenberg.

Professionel hjælp
 Møderne, som varer halvanden time, sætter fokus på et nyt emne hver gang – og desuden giver de mulighed for at deltagerne kan udveksle erfaringer. Hvis man melder sig til ‘Kom og kvit’, skal man være indstillet på at stoppe rygningen undervejs, men man behøver ikke at være røgfri, når man starter.
“Utallige undersøgelser viser, at man har størst succes med at kvitte røgen, når man får opbakning fra en professionel og fra andre i samme situation som en selv,” siger psykolog Lars Marcelin Nielsen fra Kræftens Bekæmpelse, som har udviklet det nye tilbud sammen med Danmarks Apotekerforening, Københavns Kommune og tre andre kommuner i landet.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top