Annonce

Politisk ansvarlighed
bowling-worldcup_040508_BP.jpg
Foto: Arkiv
debat Bestyrelsen for den selvejende institution har med stor interesse læst artiklen i Rødovre Lokal Nyt den 30.oktober 2012, hvori det oplyses, at man fra økonomiudvalget har bevilget en forlængelse på 2 år på det lån Rødovre Mighty Bulls har fået af Rødovre Kommune.

Af Bestyrelsen for Den Selvejende Institution World Cup Hallen

Vi har fuld forståelse for ishockeyens Sweetheart Wedding Dresses problemer, og det glæder os da meget, at der fra viceborgmesterens side virkelig markeres med en tyk streg under, at man ikke vil lade en sportsgren gå i opløsning.
Nu er spørgsmålet bare, hvorfor skulle Rødovre Skøjte og Ishockey klub gå i opløsning, hvis Rødovre Mighty Bulls måtte dreje nøglen. De 2 foreninger har jo intet tilfælles, andet end deres idrætsgren.
Vi betragter da RMB som en professionel virksomhed, altså et kommercielt anliggende, og de har derfor intet med amatørklubben at gøre. Det er jo her – i amatørklubben -, at der spilles ungdomsishockey, og skulle den professionelle afdeling lukke, får det vel ingen økonomisk indvirkning på amatørafdelingen?
Hvor er viceborgmesterens samme markante holdning, når det gælder bowling.

Annonce

Masser af mestre
 Vores bowlinghal, som siden 1966 har produceret danske, europæiske og endda verdensmestre, har til for nylig haft det økonomisk svært og har i dag en uoverskuelig gæld.
Det skal retfærdigvis nævnes, at kommunen hjalp bowlerne i 2009, da man fra myndighederne krævede en kraftig renovering af vores maskiner på grund af, at der var kommet et væsentlig og markant øget krav på det sikkerhedsmæssige område.
Vores sportsgren har haft det utrolig svært i de seneste år, og derfor var det for os bowlere naturligt, at vi rettede henvendelse til kommunen for at få en hjælpende hånd – enten i form af et tilskud eller et lån. Efter denne henvendelse blev der afholdt en masse møder, der desværre mundede ud i, at man fra kommunens side IKKE ville hjælpe bowlerne i Rødovre.
Kommunens afslag betyder imidlertid, at hallen stadig er presset på den økonomiske side, især fordi man måtte ud og låne til den sidste del af investeringen af de nye maskiner i 2009.
Det var derfor nødvendigt, at hallens ledelse Sweetheart Wedding Dresses henvendte sig til kommunen for et lån, eller endnu bedre, at få et løbende driftstilskud.

Gæld
 Som skrevet, så var svaret fra kommunen et nej. Et afslag vi endnu ikke har modtaget på skrift fra de personer, som vi holdt møde med, og derfor heller ikke har fået en forklaring fra. Hvorfor?
Som frivillig leder må man tage sine nederlag som sine sejre, og det er da klart at “nederlaget” overfor kommunen, via deres afslag, var en kamp, der var meget svær at komme sig over, og ganske uforståeligt set med bowlernes øjne.
Igennem de seneste år har Rødovreborgere måtte være vidne til, at kommunalbestyrelsen har givet tilsagn til følgende ‘projekter’:
• Rødovre Håndbold har 2 gange lånt kr. 500.000 til betaling af gæld for at kunne drive “forretningen” videre. Begge disse kr. 500.000 er blevet eftergivet.

• Kommunen forærede Foreningshuset til foreningerne, men måtte give en økonomisk håndsrækning på cirka kr. 6.000.000. Det er jo ingen hemmelighed, at det skyldtes inkompetent ledelse.

• Rødovre Mighty Bulls fik, da de var i seriøse problemer og var ved at dreje nøglen om med kort varsel, et tilskud på kr. 1.000.000 samt tilsagn om at få et likviditetslån på kr. 1.200.000, som de skulle betale tilbage efter 4 år. Dette er så yderligere blevet udskudt med mindst 2 år.

• Det sidste, vi har fået oplyst, er, at Rødovre Kommune har indgået en lejeaftale på 10 år vedr. et lejemål på Højnæsvej til et beløb på over kr. 60.000 månedligt, så en forening kunne få træningsfaciliteter.

Undrer os
 Derfor tillader vi bowlere at undre os over, at vi ikke kan tilgodeses med et lån. Det er vores opfattelse, at bowlerne i Rødovre Kommune ikke er velansete, selvom bowlerne gennem 45 år har bidraget med mange flotte præstationer og mesterskaber.
Men det er åbenbart ikke nok til, at man fra kommunens side vil bevare bowlingsporten i Rødovre. Det er trist, at langt over 500 pensionister og op mod 100 unge mennesker samt 900 andre, der dyrker sporten, formentlig ikke længere kan udøve deres sport i World Cup Hallen – Rødovre Bowlinghal.
Ud over de forannævnte ting, er der én ting mere, der undrer os, og det er, at man fra kommunens side har tilkendegivet over for hallens ledelse, at man godt er vidende om, at et afslag kan lukke bowlinghallen, og dermed afslutter 46 års succesfuld bowling i Rødovre Kommune – altså at lade en sportsgren gå i opløsning.
Det, som man så kan spørge kommunalbestyrelsen om, er, hvorfor lade bowlingen gå i opløsning med den ene hånd, når man med den anden redder den ene idrætsgren efter den anden?
Dette åbne brev til kommunalbestyrelsen er vores sidste nødråb, og vi håber derfor, at de lokale politikere vil genåbne vores sag og alligevel give os et nødtvunget lån.
Vores lånebehov er cirka 4 millioner kroner, men vi har i dag en sund økonomi, så beløbet vil blive betalt tilbage over en overskuelig fremtid.

 

Kommentarer

2 kommentarer om “Politisk ansvarlighed”

  1. Joffe siger:

    Tak fordi, at bowlingen lige nåede at få med i sidste sætning, at bowlingen kun mangler et “lån” fra byens skatteborgere på ca. 4 mio. kr. Cirka ?
    Oplysningen fremkommer efter et langt indlæg, hvor der redegøres forarget over kommunens engagementer andre foreninger i byen.
    Hvordan kan bowlingen være så forurettet og forvente, at en rødovreborger skal tage jeres indlæg seriøst, når i hævder at have en sund økonomi og blot står og mangler CIRKA 4 mio. kr. ? Hjælp mig venligst med at forstå, hvorfor det netop er Rødovre kommune og dermed byens borgeres skyld, at der mangler 4 mio. kr. Altså helt seriøst !

  2. BimBim siger:

    Når man ser, hvor meget ungdomsidræt, man i håndbold og ishockey får for de nævnte beløb til disse sportsgrene, så virker det, som en meget fornuftig prioritering, at man ikke vil udlåne 4 mill. til en pensionist sportsgren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top