Pinlig nedsabling
RMB-AaB-QF7-2012_48_110312_BP.jpg
Målmand Sebastian Dahm havde fået nok efter 6-0-målet til Aalborg og byttede med Frederik Jakobsen. Foto: Arkiv
Ishockey Piraterne fra Aalborg viste ingen nåde over for Rødovre Mighty Bulls, der blev statister i en pinlig optræden i nordjyske Gigantium. Hjemmeholdet slagtede tyrene med fem mål på otte minutter i anden periode og vandt med astronomiske 10-1.

Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls 10-1
(4-0, 5-0, 1-1)
03:05 1-0 Jussi Tapio (Degn, Madsen)
04:41 2-0 Shane Sims (Olsen, Hansson)
14:13 3-0 Jussi Tapio (Madsen, Degn) pp1
16:03 4-0 Rasmus Olsen (Møller, Bendik)
28:33 5-0 Sebastian Svendsen (Degn, Sims)
31:44 6-0 Bjarke Møller (Olsen, Madsen) pp1
32:20 7-0 Jussi Tapio (Sims, Månsson)
33:01 8-0 Steffen Klarskov Nielsen (Svendsen, Nordentoft)
36:24 9-0 Sebastian Svendsen (Månsson, Degn) pp1
57:28 10-0 Shane Sims (Hansson, Olsen)
58:30 10-1 Adrian Ekström (Daugulis, Allesøe)
Udv.: AP 9×2 + 1×5 + 1×10 (Olsen), RMB 5×2 + 1×5 + 1×20 (Daugulis)
Skud: 30-30 (13-12, 13-9, 4-9)
Tilskuere: 3.654

Efter 6-0-målet havde målmand Sebastian Dahm fået nok og byttede med reservekeeper Frederik Jakobsen. Forinden havde han sammen med holdkammeraterne gennemlevet et sandt mareridt på isen foran flere tusinde tilskuere.

Annonce

Alt syntes at lykkedes for Aalborgs pirater, der evnede 4-0 i de første 20 minutter på trods af mange store tilbud til Rødovre. I anden periode blev kampen totalt punkteret, da puckene fløj om ørene på de desillusionerede tyre. Svenske Adrian Ekström sørgede dog i overtal for, at Aalborg-målmand Magnus Åkerlund ikke fik sin shutout.

Det hele endte med, at Mighty Bulls ikke bare indkasserede sæsonens største nederlag, men samtidig blev det hold, der har tabt med største margen i denne AL-Bank Liga-sæson. Puha, for en kendsgerning…

Alle havde en offday
Vi spurgte kaptajn Michael Smidt om, hvad hans første tanke var, da han skøjtede ud fra isen efter det gigantiske nederlag.

”Ingen kommentarer,” siger han med slet skjult ironi og begynder at åbne op.

”Man må bare erkende, at det ikke var en eller to spillere, der havde en offday, det var hele holdet i lange perioder.”

”Vi begyndte godt og kom frem til gode chancer. Vi brændte store chancer kort forinden Aalborgs to første mål. Da de kom foran 3-0 skiftede kampen så lidt, og de fik overtaget tilbage. De scorede på alt, de kom i nærheden af. Vi lavede en masse dumme fejl, og de havde bare totalt momentum og kørte os over,” lyder det fra Mighty Bulls-kaptajnen, der ikke havde følelsen af total ydmygelse.

”Vi havde ikke fornemmelsen af, at vi var udspillet i første periode. Aalborg var bare lynende effektive, og det havde vi ikke været. Kampen knækkede for os efter 5-0-målet med en halv kamp tilbage.”

Dårlige i egen zone
Det bar kun én vej fra midtvejs i kampen og til slutningen.

”Pasningerne lå forkert og pucken hoppede derefter. Alt, hvad man kan gøre galt, gjorde vi galt. Vi spillede generelt meget dårligt i egen zone, og det gjaldt alle mand. Vi spillede ikke som et hold,” lyder det fra Smidt, der ser slutspillet nærme sig.

”Det er vildt frustrerende og en dårlig optakt til slutspillet. Men heldigvis har vi to kampe igen inden slutspillet, så vi kan komme tilbage på sporet. Vi må bare tage det i dag som en lærestreg og bruge det som et wake up-call inden slutspillet. Det kan også være sundt for de unge at få en hockeylektion, så de ved, hvad der kræves på dette niveau.”

Pinlig følelse
Overskriften på artiklen beskriver vel aftenen på kort og præcis måde. Det er ’Mr. Rødovre’ også ganske enig i.

”Man havde følelsen af, at det var pinligt, og det har man ikke lyst til at opleve igen. For langt de fleste af drengene er det det største nederlag, de har fået. Vi skal tilbage til holdfølelsen og arbejde sammen og for hinanden. Det gik op i hat og briller i dag,” erkender han og håber på, at holdet kan rejse sig hurtigst muligt.

”Nu skal vi vise styrken ved at rejse os. Folk vil nu tænke, at Rødovre hat tabt stort, og de er ikke noget værd og vil tabe i slutspillet. Vi skal derfor ud og vise noget styrke og karakter og stå sammen som et hold.

Rødovres kaptajn blev for nylig den spiller, der har spillet flest kampe for Rødovre. Han har opnået mere end 600 optrædender, så det skal nok være blevet til nogle store nederlag ind imellem.

”Jeg kan huske, jeg har tabt noget lignende, men jeg kan ikke huske noget resultat. Jeg husker bedre sejrene i den størrelsesorden. Det gør virkelig ondt at tabe så stort,” slutter Michael Smidt på vej hjem i bussen fra Nordjylland.

Kollektiv nedsmeltning
Vi fangede også sportschef Gert Hansen, der ligesom kaptajnen først skulle bruge noget tid på at samle tankerne fra det store nederlag.

”Det var en kollektiv nedsmeltning i stor stil. Det var en underlig første periode, for vi var ikke under pres, vi slap bare fire alt for lette mål ind. Spillet uden puck var ikke godt nok. Det var katastrofalt ringe,” siger han og græmmer sig over en endnu dårligere anden periode.

”Det blev værre og værre i anden periode. Alle var langt fra det niveau, man skal være på, når man spiller ishockeykamp. Det var ikke fordi, spillerne gav op undervejs. Men det er klart, at gassen gik lidt af ballonen, og så var man ikke tæt nok i markeringerne. Så er der for mange, der ikke arbejder og tackler igennem.”

Kampen ryger i lokummet
Rødovres sportschef fortæller, at målmændene ikke kan klandres noget på en aften, hvor de fik småt med opbakning foran kassen. Til gengæld fremhæver han skudstatistikken som noget positivt.

”I powerplay kom vi til en del chancer, men pucken ville ikke ind. Skudstatistikken var en meget god understregning af, at vi kom frem til chancer,” lyder det fra Hansen, der ikke vil gå så langt som at kalde præstationen for pinlig.

”Jeg ved ikke, om det var pinligt, men det var absolut langt fra acceptabelt. Det er næsten mere frustrerende at have tabt 12-13 kampe med ét mål end at blive kørt over med 10-1, hvor man ikke har været i nærheden af noget som helst. Kampen kan bare trækkes ud i lokummet, og så skal vi forberede os i morgen (onsdag, red.). Nederlaget må gå ud over Herning på fredag.”

Aalborg klart stærkest
Mighty Bulls vil med stor sandsynlighed tørne sammen med Frederikshavn eller netop Aalborg i den kommende kvartfinale. Så nederlaget i aften vil i den henseende nok ikke behage trænerteamet hos tyrene.

”Én kamp er ikke afgørende for, hvordan det kommer til at gå i slutspillet. Det må jeg ærligt sige,” slutter Gert Hansen.

Aalborg har i den grad haft taget på Rødovre Mighty Bulls i denne sæson. Nordjyderne har taget samtlige 15 point i de indbyrdes kampe og har en målscore på hele 26-7. Ikke noget at sige til, hvis tyrene i deres drømme løber skrækslagne bort fra de glubske og ubarmhjertige pirater.

Cheftræner Brad Grattons tropper runder sæsonens grundspil af med to hjemmekampe i Rødovre Skøjte Arena. Første opgør er på fredag, når Herning Blue Fox kommer forbi med kampstart kl. 19.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top