Annonce

Ny børneinstitution indviet i Islev
vaarfluen_01_050213_BP.jpg
Vårfluen blev taget i brug i november måned 2012. Vårfluen er en aldersintegreret institution med to vuggestuegrupper og to børnehavegrupper. Foto: Brian Poulsen
vårfluen I Hørsholm forsøger man at tiltrække børn fra andre kommuner, for at udgå at skulle lukke institutioner. Det problem har man ikke i Rødovre, hvor man i de senere år har åbnet flere nye institutioner for at følge med. I sidste uge blev børneinstitutionen Vårfluen indviet i Islev.

I Hørsholm Kommune kæmper man for at fylde daginstitutionerne op. Det problem har man bestemt ikke i Rødovre, hvor børnetallet er steget i de senere år. I 2009 åbnede børnehuset Græshoppen ved Rødovrehallen og i forrige uge indviede byens politikere børneinstitutionen Vårfluen i Islev.
Formanden for Børne- og Skoleudvalget, Flemming Lunde Østergaard Hansen (A), mener at prisniveauet på boliger i de to kommuner spiller en rolle.
“For det første, er prisniveauet på huse og lejligheder i Rødovre lavere end i Nordsjælland. Det betyder, at nogle familier fra København vælger Rødovre til, fordi de her kan betale for et godt sted at bo,” siger han.
Flemming Lunde Østergaard Hansen mener dog også, at kommunens gode dagtilbud spiller en væsentlig rolle.
“For det andet, så har vi nogle rigtig gode dagtilbud i kommunen. Og vores skoler er samtidig velfungerende, med gode fysiske rammer, dygtige medarbejdere og en masse udvikling og deraf følgende stigende faglige resultater. For det tredje er Rødovre en velfungerende kommune med et væld af fritidstilbud; ikke mindst inden for foreningslivet. Alt sammen har betydning, når forældre eller kommende forældre skal beslutte sig for, om de vil blive boende i Rødovre eller flytte til Rødovre,” forklarer han.
Indbydende
 Vårfluen stod færdig i slutningen af 2012 og børn har siden 1. november haft deres daglige gang i den nybyggede institutionen. Den officielle indvielse fandt dog første sted i sidste uge. I Vårfluen er der højt til loftet, og Flemming Lunde Østergaard Hansen er stolt af den nyåbnede institution, som han kalder super indbydende.
“Det er simpelthen en flot institution, hvor farve- og materialevalget er helt i top. Og også den måde, som Vårfluen er indrettet på virker spændende. Blandt andet ligger vuggestuegrupper og børnehavegrupper ved siden af hinanden, så der er mulighed for et frugtbart samspil mellem børn på forskellige alderstrin og personalet på tværs af grupperne. Der vil også komme en spændende legeplads, hvor vi har beholdt de gamle træer på grunden, så legepladsen kommer til at fremstå hyggelig med masser af legemuligheder.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top