Annonce

Mikrogrønt i grå industri
kbh-groent_02_250113_BP.jpg
26-årige Jakob Gjerulff har grønne fingre og en grøn tankegang. I Islevs tunge industrikvarter har han skabt et mikrogartneri, hvor grøntsagerne vokser uden at være i kontakt med jord.

Flere års hårdt arbejde ser nu bogstavelig talt ud til at bære frugt for den 26-årige iværksætter Jakob Gjerulff. På Glerupvej har han, som den første i landet, startet et indendørs mikrogartneri, hvor planter og frugter gror uden brug af jord, gødning eller andre former for vækstfremkaldende stoffer.
Det er et unikt økosystem, og Jakob Gjerulff er ikke i tvivl om, at hans grønne tiltag kommer til at hitte på de danske middagsborde.
“Jeg har valgt at trække landbrugsprincipperne ind i byen, for at lave en jordløs gartneriproduktion. Det er en helt ny måde at tænke landbrug på, og samtidig vokser spirerne langt hurtigere og bliver høstet på et stadie, hvor de indeholder langt flere vitaminer og mineraler,” forklarer Jakob Gjerulff.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top