Lyt dog på vandrørene
peter-mikkelsen1_280610_BP.jpg
læserbrev Debatten om Damhus Have har fået folk i almindelighed, og i sidste uge i særdeleshed borgmester Erik Nielsen (A) og gruppeformand Niels Spittau (O) til tastaturerne.

Af Peter Mikkelsen, Enhedslisten

Og jeg er for så vidt enig med både borgmesteren og gruppeformanden i, at vi skal bevare en ordentlig tone i debatten, forholde os saglige og undgå fordrejninger, insinutioner og injurier.
Tilbage for mig står så spørgsmålet: hvor mange kræfter kunne være sparet, hvis borgmesteren, gruppeformanden og det øvrige flertal i kommunalbestyrelsen havde lyttet på vandrørene, stukket fingrene i jorden i stedet for ørerne og havde indkaldt til et borgermøde, så vi ved fælles information og drøftelse kunne tage stilling til fælles bedste.Inddragelse
 Hvis der er et ønske om borgerinddragelse, er langt mere gennemsigtighed nødvendig. Så nytter høringer ikke, hvis der som ved Rødovre Centrets udvidelse allerede er gang i nedrivningen før fristen for høringssvar er udløbet, eller et “pludseligt” færdigt forslag om højhus ved Damhussøen uden forudgående diskussion: hvad vil vi med området?
Det giver en fornemmelse af, at tingene er besluttet.
Det er ikke underligt, at forslaget om højhus langs Damhussøen udfra det foreliggende vækker modstand trods lækre forårs/ sommerfotos med blade på træerne, en kommunegrænse et par hundrede meter længere inde i Københavns Kommune og en forkert skyggebelægning, så naboernes gener af højhuset bliver fortegnet.
Enhedslisten Rødovre går ind for lav tæt bebyggelse og er mod høj bebyggelse i lav tæt bebygget, rekreativ og naturskønt område.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top