Annonce

Lærere delte svedere ud
IMAG0439.jpg
Tidligt tirsdag morgen delte 12.000 lærere fra Storkøbenhavn og Bornholm svedere ud i protest mod den tvungne heldagsskole. På Rødovre Station blev svederne dog modtaget med et smil. Foto: Privat
aktion Tidligt tirsdag morgen delte 12.000 lærere fra Storkøbenhavn og Bornholm svedere ud i protest mod den tvungne heldagsskole. På Rødovre Station blev svederne dog modtaget med et smil.

Det blev grinet og smilet, da vrede skolelærere tirsdag morgen skød en skarp protestkampagne igang mod regeringens planer om en tvungen heldagsskole for alle folkeskoleelever i Danmark. Til trods for det alvorlige budskab og de skarpt optrukne fronter mellem lærerne og Kommunernes Landsforening, blev de symbolske eftersidninger, som lærerne delte ud, modtaget pænt i morgentrafikken.
“Heldagsskolen er et regulært angreb på skolebørnenes fritid, og vi tror på ingen måde, at tvungen heldagsskole vil give alle elever en bedre læring eller uddannelse. Tværtimod. Alle erfaringer viser, at skal man yde maksimalt, er frirum og hvile altafgørende,” siger Anders Liltorp kampagnetalsmand i Storkøbenhavn samt på Bornholm og fortsætter:
“For nyligt talte jeg med en elev, som gik på en heldagsskole. Han fortalte mig, at han skulle bede om fri fra skole for at kunne dyrke sin idræt. Det er jo ikke holdbart, at børn ikke kan have almindelige fritidsinteresser, fordi de har tvungen skolegang 37 timer om ugen,” siger kampagnetalsmand Anders Liltorp.
I går efter deadline, mødtes Kommunernes Landsforening med Danmarks Lærerforenings ledelse for at gøre et sidste forsøg på at forhandle en ny arbejdstidsaftale på plads for alle landets lærere. Denne aftale er nødvendig for, at regeringen kan gennemføre sit krav om tvungen heldagsskole til alle.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top