Annonce

Kunsten blev levende på Heerup Museum
opera-heerupmuseum_01_01021.jpg
Operasangeren Joachim Knop, der er kendt for sine roller i filmene om 'Anja og Victor', er en af de operasangere der gæstede Heerup Museum med stykket 'Billederne Synger - en opera for børn på museum'. Foto: Brian Poulsen
heerup Musik fyldte meget i Henry Heerups univers, og derfor ville det sikkert have været helt i kunstnerens ånd, da Heerup Museum i fredags lagde ramme til en særlig musikalsk oplevelse for skolebørn.

Man skal som hovedregel være stille, når man går rundt på et museum. Den regel finder dog ikke på Heerup Museum, hvor man i de forgangne år flere gange har brudt med de klassiske museumsnormer, og bevist at kunst og musik godt kan smelte sammen i en heldig kombination.
I fredags havde man således forpremiere på ope- raforestillingen ‘Billederne Synger – en opera for børn på museum’. Skolebørn fra Nyager Skole blev vidner til operaforestillingen, der tager udgangspunkt i kunstværker af Wuchters, Matisse og Willumsen, ligesom de stifter bekendtskab med musikalske stilarter fra de perioder, som værkerne er fra.
Operaen er skabt af Operaen i Midten, Den Ny Opera og Operakarrusellen, og det er Pia Rosenbaum der er instruktør på forestillingen. Lars Fjeldmose har skrevet musikken og Lars Oluf Larsen har stået for teksten.

Musik i blodet
Opera forestillingen tager ikke udgangspunkt i nogle af Henry Heerups værker, men museumsleder på Heerup Museum, Anni lave Nielsen, kunne sagtens forestille sig, at Heerups værker kunne have indgået i den musikalske fortælling.
“Der masser af musik i Heerups værker. Han var optaget af musik, så det ville have været oplagt også at bruge Heerup billeder i sådan en sammenhæng. Det vil jeg opfordre dem til en anden gang,” griner Anni Lave Nielsen, der derfor ikke havde noget problem med at lade operaen komme ind på museet.
“Det var første gang forestillingen blev spillet, og efterfølgende skal børneoperaen rundt i hele Danmark. Det er en spændende forestilling, og jeg er glad for, at vi fik den til Rødovre og Heerup Museum,” slutter Anni Lave Nielsen.

Annonce

opera-heerupmuseum_10_01021

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top