Annonce

Kaptajn Smidt: Det har ikke fungeret
michael-smidt_RMB-herlev_11_250113_BP.jpg
Kaptajn Michael Smidt i en tidligere kamp mod Herlev. Foto: Brian Poulsen/arkiv
Ishockey Rødovre Mighty Bulls-kaptajn Michael Smidt erkender, at holdet har leveret langt under standard – specielt i den seneste måned. Han håber, at holdet finder hjertet og fighten frem i kvartfinalen mod Herning.

Rødovre udleverede sig selv foran eget publikum i grundspillets sidste kamp. Lokalrivalerne fra Herlev ydmygede tyrene med 1-4.

”Vores indsats var nærmest ikke til stede i dag. Jeg har svært ved at sige, hvad det skyldtes. Der var god stemning inden kampen, og vi følte, vi var klar til kamp. Men Herlev kom ud i et højere gear og med mere vilje. De vandt også nærkampene,” siger Rødovre-kaptajn Michael Smidt.

Annonce

”Vi formåede ikke at komme tilbage på noget tidspunkt og havde ikke nok intensitet, vilje og disciplin. Der var dårlige pasninger, og vi gjorde det ikke simpelt som i starten af sæsonen. Vi manglede noget på alle punkter og på alle positioner.”

Spillet som lort
Rødovre har haft det indbyrdes overtag mod Herlev i denne sæson, men det ødelagde ørnene lidt med deres sejr.

”Vi har vundet over Herlev hele sæsonen, og det var måske blevet en sovepude. Ingen tvivl om, at den sjove del af sæsonen kommer nu, og vi burde være i spillemæssigt godt humør. Men i den sidste måned har vi været igennem en downperiode, hvor vi har spillet som lort og ikke formået at hive os selv op,” forklarer ’Smitty’, der krediterer holdets modstandere.

”Det skulle have været vendepunktet i dag med en god optakt til slutspillet, men vi har ikke ofret nok for det. Vores modstandere har arbejdet hårdere end os, og så har de fået momentum.”

Ingenting har fungeret
De fleste vil have bemærket, at kæderne ikke har været faste igennem sæsonen. Der er blevet rokeret rundt i forsøget på at få mere succes.

”Der er blevet blandet lidt rundt i kæderne hele sæsonen, hvor træneren har prøvet forskellige konstellationer. Det har ikke fungeret ordentligt i boxplay og powerplay. Der er bare ingenting, der har fungeret, uanset hvad han eller spillerne har gjort. Jeg synes, vi kæmper og arbejder stenhårdt, men bare ikke på den rigtige måde. Vi mangler at gøre de rigtige ting i de rigtige situationer. Det skal vi fokusere på,” lyder det fra Smidt.

Er du enig i trænerens beslutninger undervejs i sæsonen?

”Jeg støtter min træner – mere er der ikke at sige til det. Det er jo ikke hans skyld, at spillerne ikke præsterer. Selv om det heller ikke har fungeret ordentligt i kæderne, tror jeg, træneren har gjort det, han kunne. Men han har en opgave med at kigge på video og se, hvad der fungerer og ikke fungerer. Og så må spillerne også løfte sig, for der mangler noget hele vejen rundt,” udtaler Michael Smidt.

Er formen dér, hvor den skal være, her inden slutspillet?

”Der er ikke noget galt rent fysisk. Vi træner okay og er ikke trætte. Når jeg sidder og kigger rundt i omklædningsrummet efter kampen, er der ikke nogen, der er trætte. Det lyder måske forkert, men vi arbejder hårdt og kører med fire kæder. Det gør jo, at man ikke når at blive så træt,” siger Smidt og uddyber, hvad spillerne skal bruge den overskydende energi til.

”Vi skal spille hårdere, så vi kan gøre modstanderen træt. Når vi har fire kæder, skal vi tackle og løbe noget mere, og det gør vi ikke. Det er så grunden til, at vi ikke er trætte nok, men også at modstanderen får alt for let spil. Vi har været alt for flinke.”

Mangler vildskab og intensitet
Rødovres kaptajn er ikke bleg for at evaluere holdets formåen, og han åbner gerne helt op, når det har gået skidt.

”For fjorten dage siden havde vi noget intensitet i en eller to kampe, men i de sidste tre kampe har det gået helt ad helvede til. Vi mangler vildskab og intensitet, som vi havde i starten af sæsonen,” lyder det.

Kort efter aftenens runde blev det en realitet, at Rødovre skal møde de danske mestre fra Herning Blue Fox i AL-Bank Ligaens ene kvartfinale.

”Vi har slået Herning på deres bane i denne sæson, også selvom de har fået nye spillere. Vi ved, vi kan spille med dem. Det handler bare om at spille meget disciplineret, for de straffer fejl, og det så vi i fredags,” forklarer Smidt, der mener, at kvartfinalen bliver meget åben.

”Det er en meget åben kvartfinale, og måske tipper den lidt over i deres favør. Men jeg synes, den er helt åben, selv om Herning på papiret er en stærk modstander. Det gode ved slutspillet er, at man visker tavlen ren. Det er lige meget, hvad der stod inden. Det er bedst af syv kampe, og det er netop muligheden for os.”

”Vi skylder alle”
Rødovre-kaptajnen slutter af med en sidste opsang til eget mandskab.

”Vi har spillet som lort, men har nu chancen for at revanchere os og gøre det godt igen. Ingen tvivl om, at vi har ryggen mod muren og har hjemmebanefordelen imod, men vi skal ud og give den max gas,” siger Michael Smidt og retter en indirekte tak til den fortsatte opbakning fra fans og andre engagerede personer.

”Vi skal fighte med hjertet og gøre det bedste, vi kan. Vi skylder ikke bare os selv, men også fans og sponsorer og alle andre. Jeg tror og håber, vi finder en helt anden indstilling og intensitet frem til fredag.”

I løbet af de kommende dage, vil der også være kommentarer fra cheftræner Brad Gratton samt en statistisk gennemgang af Rødovre Mighty Bulls i årets 40 grundspilskampe.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top