Iværksætter slår rødder i Islev
kbh-groent2.jpg
Jakob Gjerulff har trukket landbrugsprincipperne ind i byen. I lokaler på Glerupvej kan han nu 24 timer i døgnet, 365 dage om året, dyrke salatspirer i et jordløst indendørsgartneri. Læs mere om KBH Grønt på www.kbhgrønt.dk. Foto: Brian Poulsen
erhverv Han kan høste dag og nat, og behøver hverken gødning eller solens stråler. Jakob Gjerulff har rykket landbruget til Rødovre.

Dét satte tanker i gang hos 26-årige Jakob Gjerulff, da han helt tilfældigt så en dokumentarfilm om NASA, der dyrkede planter i rummet.
Sidenhen har han arbejdet indædt på at skabe et urbant- og indendørs-væksthus, og i Islev har han nu skabt et gartneri, der på alle måder bryder med de traditionelle forestillinger om landbrug. I lokaler på Glerupvej har han skabt et gartneri, hvor planter bogstaveligtalt gror i det fri. Jakob Gjerulff har designet et indendørs-væksthus, hvor de små spirer gror i et vandbaseret tågemiljø. Spirernes rødder tror de befinder sig i jord, men hæn-ger i virkeligheden i det fri. En proces, som fremskynder væksten betydeligt.
“Spirerne vokser langt hurtigere i en jordløs gartneriproduktion. Samtidig bruger jeg meget lidt vand og strøm, så der er meget at spare i forhold til andre traditionelle gartnerier,” fortæller den unge iværksætter.
Spirerne bliver høstet i deres spæde stadie. Her indeholder de, ifølge Jakob Gjerulff, langt flere vitaminer og mineraler. En påstand som bakkes op af en fødevareingeniør.
“Plantespirer har det højeste indhold af vitaminer og mineraler i den spæde fase, og derfor er de optimale at spise på et tidligt stadie,” forklarer Michael René der er lektor og fødevareingeniør ved professionshøjskolen Metropol i København.

Høste frugterne
 Siden efteråret 2012 har Jakob Gjerulff brugt det meste af sin tid på at optimere produktionen. Nu skal han i gang med den fase, der skal holde den urbane virksomhed i gang. Salgsarbejdet.
“Det var helt overvældende, da jeg startede salget sidste år. Interessen var virkelig stor, og derfor har jeg brugt det sidste halve år på at udvikle dyrkningen. Nu er jeg klar til at sælge direkte til grønthandlere og re-stauranter,” fortæller han.Kommentarer

2 kommentarer om “Iværksætter slår rødder i Islev”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top