Annonce

Hestebøffer!
Chrummer_hest.jpg
Foto: Sille Olesen
chrumme Skandalen lurer. Nu er der fundet hestekød i færdigretter! Hvad er der nu galt med hestekød?

Jeg må indrømme, at jeg også var overrasket over nyheden, men nok mest over at der overhovedet var rigtigt kød i færdigretter og ikke bare proteindej med smagsforstærker og en hær af E-numre.
Jeg har været på Sardinien, der reklamerer de faktisk med, at der er hestekød i deres burgere! Ja, det koster faktisk EKSTRA. Min hesteglade datter mente, at jeg var verdens værste far, da jeg med velbehag gnaskede mig gennem min velsmagende hesteburger! OK, jeg burde måske ikke havde lavet vrinske-lyde mens jeg spiste den.
Jeg tænker, at den store modstand skyldes, at vi på vores breddegrader betragter hest som et kæledyr. Jeg mener bare, at man leger med maden.
Jeg ved godt at der findes hestepige-blade, hvor hestene bliver glorificeret. Men nu skal vi huske på, at der også findes tegneserier om Gurli-Gris, de 3 små grise, tyren Ferdinand og Anders And…men det har ikke hjulpet noget, for vi sætter med vellyst tænderne i and, svin- og kalvekød. Sorry grissebasser, men I er helt forkert brand’et!
Er der nogen der har set en kalv? Den står der med sine store mørke øjne og lange øjenvipper og sutter på din hånd. Men skidt med det. Boltpistol for panden, fileteret og serveret med peberrod og flødesovs. Ja, og for at træde yderligere på kalvenes selvværd, så kan vi godt finde på at hakke den og blande det med svin. Hakket kalv og flæsk. Sorry Ferdinand!
Jeg er meget pragmatisk når det kommer sig til kæledyr og mad. For når jeg, som barn, kom ud til mine kaniner og så at min ynglings kanins bur var tomt, så vidste jeg, at min far var ved at lave kaninragout!
Måske vi skal lære vores børn, at heste kan man ride på OG spise. Ja, jeg kunne forestille mig at man i hestebladet ”Wendy” eller ”Min Hest”…lige krydrede de sukkersøde hestehistorie med nogle velsmagende opskrifter på retter med hestekød. Hvad med ”Ryttergryde” eller ”Lotte med Løg”
Men jeg synes, at det er ok at spise heste. Efter alle de kolde lørdage formiddage jeg har tilbragt på en rideskole, med hjerneblæste-sparkende-gulerodsgnaskende-ildelugtende-storskidende-møgøg, så synes jeg faktisk, at jeg har fortjent at sætte tænderne i en død og hakket hest.

Bon Appetit!

Annonce
Kommentarer

1 kommentar om “Hestebøffer!”

 1. Michael siger:

  Jeg ved godt at flere medier fokuserer på om vi bryder os om at spise hestekød eller ej. Men nu handler skandalen om hestekød jo ikke om det er et kæledyr eller ej. Problemet er jo at det ikke er deklareret i varerne at der er hestekød i.

  Stort set alle jeg har snakket med har ikke noget problem med at spise hestekød. De vil bare gerne vide hvad det er de køber/spiser.

  Jeg har selv spist meget hestekød, og det smager fortrinligt.
  Lige som du har jeg også en hesteglad datter der helt bestemt ikke bryder sig om at jeg har spist hestekød.
  Jeg har og bruger stadig rigtig meget tid på en rideskole sammen med min datter. Men modsat dig, mener jeg faktisk at heste er fantastiske dyr, og deler ikke din beskrivelse: “hjerneblæste-sparkende…….”.

  Håber snakken om skandalen fremover fokuserer mere på hvad der er det egentlige problem.

  ;o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top