Annonce

Halløjhus for en ordkrig
erik-nielsen_11_02112_BP.jpg
Beskyldninger om skjulte agendaer og penge under bordet er væltet ind over borgmester Erik Nielsen. Han betegner tonen i debatten som grov, på grænsen til det injurierende. Foto: Arkiv
damhus have Bølgerne i debatten går næsten lige så højt som det projekterede punkthus i Damhus Have. Mest i skyggen står Erik Nielsen, der som borgmester må tage imod en regn af beskyldninger. Men hvad siger han selv?

Bekymrer det dig ikke, at det er nogle garvede spekulanter fra blandt andet Singapore, der står bag projektet Damhus Have?

“Det vil være som med alle andre store byggerier i Rødovre.  Når en bygherre vil bygge, står der nogen bag. Vi vægter selvfølgelig, hvem vi sælger til eller køber af. Men når vi har en grund, der forfalder, som vi gerne vil have udviklet, er vi ikke særligt optaget af, hvor de bor. De skal være i stand til at leve op til vores krav, og det er de i det her tilfælde. Gennem mange år har jeg haft dialog med fonden, der ejede Damhus Tivoli og vi har haft mange drøftelser for at prøve at bevare det. Nu er det vigtige, at de aftaler vi ender med at lave bliver overholdt. De må gerne tjene penge på det. Vi bliver ikke udnyttet i Rødovre, jeg tror ikke, at der nogen, som vil sige ja til noget, de ikke vil have,” siger Erik Nielsen.

Annonce

 

Påvirker det dig og de andre politikere, at projektet møder så meget modstand?

“Indtil videre har jeg kun læst det jeg har set i avisen. Jeg følger med i debatten, og det har altid betydning, hvad borgerne mener. Der er mange hensyn at tage, og vi skal selvfølgelig være opmærksomme. Det giver ikke mening at læse de indkomne høringsforslag, før de alle sammen er kommet ind og blevet fremlagt hele kommunalbestyrelsen. Det vil blive sat godt op af forvaltnin-gen, så vi får en tydelig oversigt, og kan lave en grundig behandling af sagen,” understreger Erik Nielsen.

 

Der kommer en park.

En arkitekt tvivler stærkt på, at der kommer en park i Damhus Have. Den vil i så fald være reduceret til et minimum. Lokalplanen er jo ikke ensbetydende med handlepligt. Hvordan ville du have det, hvis der ikke kommer en park?

“Det er jo konspirationsteorier. Når man laver lokalplaner, så ser de sådan her ud. Der vil blive lavet aftaler direkte med ejeren, så vi selvfølgelig sikrer os, at de ting, som er vigtige bliver overholdt. Det har de på Frederiksberg, hvor en stor del af kritikken kommer fra, haft nogle dårlige erfaringer med, at politikerne ikke har kunnet finde ud af, men jeg vil gerne love, at hvis projektforslaget bliver vedtaget, så kommer der også en park med offentlig adgang. Det er helt afgørende for mig personligt, og vi vil gerne have noget torvehalslignende på Damhustorvet også faktisk,” lover borgmesteren.

 

Mange borgere har vendt deres vrede mod dig som borgmester. Hvordan har du oplevet debatten, der i stigende grad har handlet om din person?

“Jeg er meget overrasket over den noget grove tone, der handler om konspirationsteorier. Det er på grænsen til injurier med beskyldninger om skjulte motiver og penge under bordet og jeg ved ikke hvad. Det er kedeligt og ærgerligt, og helt nyt her i Rødovre. Hvis vi bare kunne tale ordentligt med respekt for hinandens synspunkter, kom vi også længere. Det er klart, der er kant, når der er følelser med. Men grænsen er ved at være nået, og der må være en del, der ikke følger med i kommunalpolitik, hvis de tror, borgmesteren bestemmer det hele. Der er 16 medlemmer, der har stemt ja for at sende det her forslag i høring. Konservative undlod at stemme. Jeg tror debatten handler om mig, fordi jeg også er blevet formand for Kommunernes Landsforening, og det får nogen til at tro, at jeg er magtfuldstændig. Det er ærgerligt og forkert,” siger Erik Nielsen.

 

Hård tone i debatten

I debatten har der nærmest udelukkende kun været negative indslag. Måske er der slet ikke nogen, som synes, at det er et godt projekt. Hvad synes du?

“Damhus Tivoli kan ikke løbe rundt, og hvis der ikke sker noget, så får vi en spøgelsesby som indgang til Rødovre. Samtidig breder byen sig, og her på grænsen til København kan det være fornuftigt at udvikle. Det skal dog ikke ske uden offentlig adgang, der hele tiden har været vigtig for os.  Det er det også, at Damhuskroen bliver istandsat. Det har ejeren lovet, og han bidrager til udviklin-gen omkring området, så vi kan få en sammenhæng mellem torvet og kroen, der ikke er i dag, og så gør det vel ikke noget, at der kan flytte flere borgere til kommunen. Vores opgave er at sikre det maksimale for kommunen,” påpeger Erik Nielsen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top