Annonce

Gymnastikkens og Venstres ‘gamle’ formand fylder rundt
hanstvedskov_250108_BP.jpg
Hans Tvedskov har sammen med hustruen Signe tre børn og ni børnebørn. På fødselsdagen er der formiddagskaffe fra kl. 9 til 12 på Ejbyvej 177D Foto: Arkiv
80 år Den tidligere overingeniør Hans Tvedskov har altid blandet sig i verdens beskaffenhed. Både i politik og gymnastik - to ting, der har krævet mange krumspring af den markante personlighed. Den 6. februar fylder han 80 år.

Der skulle et bryllup til at lokke Hans Tvedskov til Rødovre
“Jeg vil bo i Rødovre,” sagde Signe dengang hun og Hans havde besluttet at gifte sig.
“Der er sådan en god gymnastikforening der hedder ROG.” Som sagt så gjort og det blev ligesom en skæbne og udfordring for Hans, der kun fire år senere blev formand for gymnastikforeningen. Og når Hans går ind i noget, så bliver han. I 13 år knoklede han løs som formand for ROG, og derefter fortsatte han som revisor, indtil han blev 65 år.
“Det blev en kæmpe udfordring med en forening der voksede til over 800 medlemmer. En herlig oplevelse for de børn, motionister og unge mennesker ville noget med deres idræt og kan i dag se tilbage på mange gode oplevelser og mesterskaber. De skabte en af de største og mest vindende gymnastikforeninger i mange år,” husker Hans Tvedskov. Med arbejdet for ROG kom politik også ind i billedet.
“Det var jo politikerne der bestemte, og efter ROGs første Danmarksmesterskab og med 64 ROGer i træningsdragter til kommunalbestyrelsesmøde, besluttede kommunalbestyrelsen med borgmester Dahl Nielsen i spidsen at bygge Danmarks dengang største idrætshal. Et stort arbejde ,men en kæmpe oplevelse at være med til og til at indvide,” fortæller Hans Tvedskov.

Smed og politiker
 I dag er hallen uundværlig for Rødovre, og et samlingspunkt, når den bliver brugt.
“Det er dejligt at opleve, at ROG stadigvæk er aktiv og trives i bedste velgående,” siger Hans som gik fuldblods ind i politik efter sin pension. Som 69-årig kom han i kommunalbestyrelsen, hvor han helt naturligt kom til at sidde i Kultur- og Fritidsudvalget for Venstre.
Hans Tvedskov er udlært smed og maskinarbejder i Kerteminde og læste herefter til ingeniør. Han var 10 år på maskinfabrikken Vølund, hvor han byggede fabriksanlæg, fjernvarmetanke og forbrændingsanlæg en tid på Grønland. Han blev chef for E. Rasmussens afdeling i København herefter overingeniør hos Danthor Tubotec, hvor han løste tilsvarende opgaver hos blandt andet VEKS og naturgasanlæg på Sjælland. De sidste 4 år i erhvervslivet var han ansat som salgs- og marketingsingeniør hos Københavns Belysningsvæsen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top