Grunde skal tjekkes for jordforurening
vandhane_221107_BP.jpg

Der er fundet gift i vandet i Rødovre. Det kan sagtens drikkes, men bliver alligevel fortyndet med rent vand.

Grundvandet skal sikres, og derfor skal tusindvis af grunde vurderes for jordforurening.
vand I bestræbelserne på at sikre grundvandet, skal tusindvis af grunde vurderes for jordforurening på Vestegnen. I Rødovre er indsatsen i gang, og den forventes afsluttet i 2017.

Regionsrådet har afsat 51 mio. kr. til et projekt der frem til år 2017 skal kortlægge, hvor der i kommunerne på Vestegnen er grunde med forurenet jord. Regionsrådet har netop godkendt køreplanen for det fremadrettede arbejde, og i Rødovre er arbejdet i gang.
Køreplanen kommer til at betyde et større detektivarbejde i nært samarbejde med de enkelte kommuner, for at finde frem til de grunde, hvor der i tidens løb har ligget virksomheder eller industri, som kan have pass4sure forårsaget forurening med fx klorholdige opløsningsmidler.
“Vi er glade for, at der nu ligger en klar plan for de kommende år, fordi grundvandet er en ressource, vi prioriterer meget højt, siger Lars Gaardhøj (S), formand for Miljø- og grøn vækstudvalget i Region Hovedstaden
Hvis en ejendom kommer under mistanke, vil den enkelte grundejer blive pass4sure exams kontaktet og informeret direkte af Region Hovedstaden.

 

Annonce

FAKTA:

• Af de forventede flere tusinde grunde, skønnes det, at der på ca. 1.700 grunde har ligget virksomheder eller industri, som kan have forårsaget forurening. Ud af disse forventes det, at omkring 850 kan være kritiske i forhold til grundvandet.

• Kortlægningsindsatsen er begyndt i kommuner med områder med særlige drikkevandsinteresser. Derefter følger kommuner, hvor der er meget vand og af god kvalitet.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top