Annonce

Fremtid i fællesskab
lars-lilholt1_300808_BP.jpg
Alle har på torsdag en gylden chance for at være med til at præge udviklingen i Rødovre mange år frem i tiden. Foto: Arkiv
medborgerskab Fremtidens Rødovre skal formes af så mange hænder som muligt. Du kan give en hånd med på kick-off-mødet på Rødovregaard på torsdag.

“Skal det kommunale demokrati overleve, så skal kommunalpolitikkerne ud og tale med befolkningen, i stedet for kun at tale med embedsmændene, partifællerne og med hinanden.” Sådan skriver Agenda 21 Gruppen i et høringssvar om Damhus Have. En høringsperiode der på sin helt egen måde viser, at kickoff-mødet om medborgerskab i Rødovre den 7. februar fra kl. 17-19 på Rødovregaard, er tiltrængt.
Det er de dog ikke alene om at mene. På rådhuset har man længe tænkt tanker om, hvordan man udvisker skellet mellem det offentlige og det private, og sammen gentænker velfærdsstaten.
“I Rødovre har vi en god tradition for, at vi udvikler vores kommune i fællesskab. Det er meget vigtigt, at vi sammen får taget den vigtige debat om, hvordan vi skal udvikle og forny vores velfærd i de kommende år. Alle skal have mulighed for at komme til orde, og jeg håber, at der er rigtigt mange, der har lyst til at være med til at forme fremtidens Rødovre. Vi er stærkest, når vi løfter i flok,” siger Rødovres borgmester Erik Nielsen (A).
Han vil selv indlede mødet på Rødovregaard med en opfordring til de fremmødte om at trække den helt store tænkehat godt ned over ørene.
“Det er vigtigt, at en kommune tør kigge kritisk indad på sig selv, så vi kan få den bedste udvikling for vores lokalsamfund og være på forkant med udviklingen. Det gør vi i Rødovre – det er syvende gang, vi arrangerer en virksomhedskonference, og vi effektiviserer hvert eneste år for store millionbeløb. Det er ingen hemmelighed, at hele det danske velfærdssamfund står over for nogle store udfordringer, som vi skal være klar til at håndtere lokalt, så vi også har en stærk velfærdskommune om 10, 20 og 30 år”, siger Erik Nielsen.

Bæredygtighed
 I Agenda 21 Gruppen ser man kommunens udspil med et kickoff-møde den 7. februar på Rødovregaard til forberedelse af en virksomhedskonference, som et skridt i den rigtige retning. “Her er der i hvert fald lagt op til en styrkelse af nærdemokratiet ved at inddrage borgere, foreninger, institutioner og virksomheder mv. i åben dialog og til drøftelse af løsningsmuligheder og procedurer allerede i forberedelsesfasen i stedet for kun at gennemføre lovpligtige offentlige høringer, når planerne er lagt,” skriver gruppen, der har hængt sedler op flere steder i byen for at bakke op om kommunens initiativ.
“Lad os vise, at vi som borgere og virksomheder vil være med til at udvikle vores kommune. Det vil vi allerede i forberedelsesfasen, inden tingene forelægges politisk; i høringsfasen kan der sjældent ændres på noget,” opfordrer Bent Jensen, der ser frem til mødet med store forventninger.
Han og alle andre interesserede kan se frem til nogle spændende work-shops, hvor dialog og medborgerskab er i højsæde. For at sikre en mere konkret tilgang, er dagen delt ind, så man mindst kan give sine bud på fremtidens Rødovre inden for temaerne ,du kan se her på siden.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top