Annonce

Der holdes intet skjult for politikerne
niels-spittau1_AS.jpg
Foto: Arkiv
svar på læserbrev I sidste uges avis fremførte Tom Løfstrøm den tese, at undertegnede og den øvrige kommunalbestyrelse, ikke havde fået indsigt i udviklingen i Damhus Have sagen. Det kan jeg klart tilbagevise.

Af Niels Spittau, Dansk Folkeparti

Jeg må medgive TL, at det for udenforstående kan se ud som om en given sag ikke er undersøgt tilstrækkeligt. Det er derfor også rimeligt, at fortælle bare lidt om den process der foregår i de politiske udvalg, og dermed om baggrunden for beslutningerne.

Annonce

Stiller krav
 Det er vores opgave som politikere og dermed lægmænd, at træffe beslutninger på basis af de oplysninger vi bliver præsenteret for, ligesom det er vor opgave (og interesse), at spørge ind til typisk praktiske detaljer og om økonomi og måske fremkomme med ændringsforslag.
Vi er flere i kommunalbestyrelsen der er selvstændige virksomhedsledere. Vi er vant til både at stille krav til praktik og økonomi, men vi er også helt klare over, at vi skal overlade grundlaget for de enkelte sager til eks-perterne. I Damhus Have sagen til de dygtige medarbejdere i Teknisk Forvaltning.
Vi har ikke – og skal ikke have – ekspertise i alle sager, men har en forpligtelse til at spørge ind, såfremt vi mener ikke at være oplyst tilstrækkeligt.
I Damhus Have sagen har vi ikke haft grund til at være usikre på det materiale vi er blevet præsenteret for. Vi, dvs. hele kommunalbestyrelsen, er løbende blevet orienteret som tidligere beskrevet, første gang i begyndelsen af januar, hvor jeg på mødet på Rødovregaard spugte ind til projektet, der efter DF`s opfattelse var særdeles interessant for revitaliseringen af Damhustorvet og Roskildevej.
Men nok så vigtigt og derfor udenfor TL indsigt, så er der løbende blevet spurgt ind til projektet i udvalget, specielt fordi kommunalbestyrelsen har et ønske om byudvikling. Denne form for “spørgetid”, som foregår under punktet “Diverse”, er et absolut nødvendigt værktøj for vi politikere. Til venlig orientering kan jeg oplyse, at vi i Teknisk Udvalg er berygtet, og respekteret, for vores store spørgelyst.
Projektet er derfor kun nævnt 3 gange, første gang i november, fordi
eksperterne i forvaltningen sammen med grundejeren, først på det tidspunkt var færdige med at bearbejde alle alternativer for hvad der er teknisk, miljømæssigt og økonomisk muligt – og først da starter den egentlige politiske beslutningsprocess – på et seriøst grundlag.
TL har derfor naturligvis ikke kunne få indsigt i, hvad der er orienteret om i perioden januar til november. Så ja, denne del er foregået bag lukkede døre for det er en helt naturlig del af processen.

Intet skjult
 Guderne skal vide, at undertegnede, og dermed DF, i mange forhold er uenige med borgmesteren, men jeg må medgive ham, at det ikke altid er muligt at holde styr på alt hvad der til enhver tid er sagt og skrevet i enhver sag der behandles. Dertil er forretningen, Rødovre Kommune, for kompleks. Ret skal være ret – også for borgmestre.
Ingen forsøger at holde noget skjult for hverken politikere eller borgere – for det har ingens interesse i et godt lokalsamfund.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top