Der bliver ingen park i Damhus Have
borgermoede_damhus_have4.jpg
Foto: Arkiv
læserbrev Kommunen er kommet med endnu en indrømmelse.Der er ikke taget højde for bl. a. parkeringspladser i lokalplanforslaget.

Af Tom Løfstrøm

I det oprindelige forslag står der, at der skal være 1 parkeringsplads pr. 50 m² erhverv, hvilket svarer til 63 parkeringspladser.
Dette vil kommunen nu ændre til 1 P-plads pr. 100 m² erhverv, hvilket ifølge kommunens beregning svarer til 32 P-pladser. Kommunen oplyser at disse skal etableres på grunden.
Der er i forvejen 12 P-pladser langs muren mod Auroravej. Det vil sige at der skal etableres 20 P-pladser på grunden.
I lokalplanen er der heller ikke taget højde for tilkørselsmuligheder af varelevering til Damhuskroen, til P-pladserne, samt adgangs- og tilkørselsmuligheder til højhuset i tilfælde af brand.
Endvidere skal der etableres 2 cykelparkeringspladser pr. 100 m² erhverv, svarende til ca. 62 pladser eller 32 x 2 meter cykelstativer. Der er heller ikke indtegnet det legeareal på 600 m², som der står anført i lokalplanen.

Annonce

Ikke plads til park
 Alt dette har Vandkunsten “glemt” at indtegne i bilag 5 i lokalplanen, men det har jeg så hjulpet dem og kommunen med.
Som det kan ses af “før og efter” tegningerne bliver der altså ikke plads til noget der bare kommer i nærheden af at ligne en offentlig park. Området vil overvejende blive præget af veje og parkeringspladser.
Det er derfor ikke muligt at leve op til underteksten på et billede i RLN d. 28. november 2012, hvor der står:
Området, hvor Damhus Tivoli ligger i dag, bliver åbnet op ud til Damhussøen. Det betyder, at Rødovre får en ny, grøn park med offentlig adgang. Kommunen har lagt stor vægt på, at der skal være offentlig adgang i det naturskønne område, som i dag er lukket for adgang. Der bliver etableret nye, attraktive boliger – både rækkehuse (gadehuse) og etageboliger.
Er der ikke offentlig adgang i dag?
Og så lige til sidst: Grundejerforeningen som skal oprettes, kan faktisk gøre krav på området som privat område og derved udelukke offentligheden.
Kære kommunalbestyrelse indrøm det nu – Der er så mange fejl i lokalplanplansforslaget at det bør trækkes tilbage.

Kommentarer

1 kommentar om “Der bliver ingen park i Damhus Have”

 1. Erich Petersen siger:

  Kære Tom
  De parkeringspladser du nævner i dit indlæg er desværre ikke de eneste der mangler. Til højhuset har man bestemt at der “kun” skal være 1 plads pr. bolig, det selv om at området ikke er “stationsnært” og at det er boliger på 120 m2 – mon ikke mange af beboerne i sådan en “luksuslejlighed” har mindst 2 biler.
  I en P-kælder som vist vil der ikke kunne blive plads til mere end maksimalt 10-12 biler, de vil fylde mindst 250 m2 og med cykelkælder, teknikrum, trappe og elevatorrum samt mange bærende vægge m.v. så er kælderen mere end fyldt op. Der mangler så stadig mindst 24 pladser til boligerne og nogle til cafeen. Yderligere har vi slet ikke været inde på handicappladser, i en boligblok som denne skal der være p-mulighed for en handicapbus med lift – den fylder 50 m2, dertil kommer pakkepost og andre leverandører i store varebiler.
  Det kan så være vi får en park på 14. etage – men jeg tvivler på at der bliver offentlig adgang.

  Erich Petersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top