Danske mestre mest kyniske
marco-illemann_RMB-herlev_13_250113_BP.jpg
Foto: Arkiv
Ishockey Rødovre Mighty Bulls faldt fredag til et velfunderet dansk mesterhold fra Herning Blue Fox. Uldjyderne formåede, modsat hjemmeholdet, at være kyniske i afslutningsøjeblikket og vandt sikkert med tre overskydende mål.

Rødovre Mighy Bulls-Herning Blue Fox 2-5
(0-1, 1-3, 1-1)
17:38 0-1 Lasse Lassen (Ganzak, Poulsen) pp1
23:46 0-2 Thomas Boll (Marshall, Kuralt)
26:51 0-3 Bryan Marshall (Ricci, Poulsen)
29:20 0-4 Anze Kuralt
39:04 1-4 Mikael Christensen (Contois, Daugulis) pp1
40:56 1-5 Anders Poulsen (Lassen, Ganzak) pp1
46:45 2-5 Jeff Terminesi (Rådde, Daugulis) pp1
Udv.: RMB 4×2, HBF 8×2
Skud: 24-27 (8-13, 6-7, 10-7)
Tilskuere: 1.581

Rødovre Mighty Bulls spillede godt i første og anden periode mod de danske mestre i Rødovre Skøjte Arena fredag aften. Det var bare ikke nok, for herningenserne tromlede over tyrene i de midterste 20 minutter og sikrede sig alle tre point og deres 12. sejr i træk.

Annonce

Sæsonens andensidste kamp i AL-Bank Ligaens grundspil var sådan set ganske velspillet, men et par fejl i anden periode kostede for hjemmeholdet, der havde Sebastian Dahm som startende keeper. Han var tilbage målet, efter han lod sig udskifte med Frederik Jakobsen efter sjette mål i blamagen i Aalborg.

Dominerede i perioder
En af Rødovres unge backer, 18-årige Marco Illemann, ærgrer sig over nederlaget til Herning, der ikke virkede overbevisende i matchen.

”Vi spillede faktisk to rigtig gode perioder. Jeg synes, vi i perioder dominerede kampen og i hvert fald spillede lige op med de danske mestre. De var bare mere kyniske og scorede på deres chancer, så derfor synes jeg, resultatet er misvisende – i forhold til vægten af spil og chancer,” siger han og kommenterer på eget hold.

”Vi lukker simpelthen for mange mål ind. Vi skal være bedre til at lukke af og selv være mere kyniske på vores chancer.”

Fortjent mindst et point
Fem mål imod på hjemmebane er sjældent godt nok til at få point. Fredag aften var ingen undtagelse.

”Efter kampen talte vi om, at vi havde et godt tag på dem. Men vi vinder ikke kampe ved at lukke fem mål ind. Vi havde dog fortjent mindst et point,” udtaler Illemann, der er oppe på 14 kampe og to assister i denne sæson for Mighty Bulls.

De fleste kender styrken hos de danske mestre, og holdet spillede den helt særlige midtjyske stil i sejren over Rødovre.

”Jeg synes, begge hold spillede en god kamp. Men Herning er et kynisk hold, der scorer mange af de såkaldte ’lortemål’, men det er rigtig gode mål, hvor man arbejder for returerne. Det var ikke fordi, de spillede overbevisende, men det var typisk Herning-stil, og det var effektivt,” forklarer Marco Illemann, der håber på oprejsning i grundspillets sidste kamp på mandag hjemme mod Herlev Eagles.

”Nu handler det om, at vi er der 100 procent mod Herlev og tager tre point, så vi ligesom bliver klar til slutspillet. Det gælder om at spille simpelt og være disciplineret, som er det, vi er gode til.”

Ingen ønskemodstander
Mandag aften direkte på TV 3 Sport 1, straks efter afslutningen på rundens kampe, vælger top-4 deres modstander i kvartfinalen. Selv har Rødovres nummer 10 ikke nogen ønskemodstander.

”Jeg ved ikke, hvem jeg håber på at møde. De er alle sammen gode hold, men jeg mener, vi har en reel chance mod dem alle, hvis vi gør det, vi skal. Så jeg har ikke nogen favorit,” siger Marco Illemann, der afslutningsvis vurderer egen indsats i sæsonen.

”Jeg har holdt et godt niveau og spillet nogle fine kampe, synes jeg. Det er næsten gået bedre, end jeg havde forventet, på trods af, at holdet har været lidt svingende.”

Rødovres to scoringer mod Herning faldt begge i powerplay og må siges at være ganske positivt for cheftræner Brad Gratton, der i øvrigt måtte undvære assisterende kaptajn, Morten Allesøe, i fredagens kamp. Han stod over på grund af et blåt øje fra kampen i Aalborg.

Rødovre Mighty Bulls er 100 procent sikker på at ende som nummer 7 i AL-Bank Ligaens grundspil anno 2012/13 – uanset resultatet af mandagens kamp, hvor lokalrivalerne fra Herlev Eagles som nævnt kommer forbi Rødovre Skøjte Arena med kampstart kl. 19.30.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top