Annonce

Damhus Have høring når nye højder
Damhus-Have-set-fra-Roskil.jpg
Der er kommet historisk mange høringssvar i sagen om Damhus Have. Foto: Presse
damhus have Damhus Have kan ikke alene gå hen og blive en af Rødovres højeste bygninger. De udskældte byggeplaner sætter også nye højder for antallet af høringssvar fra bekymrede naboer.

Kan man overhøre 450 officielle protester? Det spørgsmål kommer ansatte og politikere i Rødovre Kommune sandsynligvis til at stille sig selv mere end én gang, når de i disse dage gennemgår byens hidtil højeste stak af indsigelser mod et foreslået byggeri.
Ikke engang de såkaldte haver i himmelhøjde på det nu skrottede Sky Village kan hamle op med det måske kommende højhus.

Proteststorm
 Med 450 officielle høringssvar skriver Damhus Have nemlig historie i Rødovre. Aldrig før har en sag medført så mange protester.
”Jeg synes, at 450 høringssvar er rigtig mange, og nu vil vi nærlæse dem, så vi får alt med inden den politiske behandling af sagen,” siger borgmester Erik Nielsen, der ikke på stående fod kan komme i tanke om andre sager, der har medført så mange høringssvar.
Vi forsøgte derfor at spørge nogle af de ansatte på rådhuset, der har været ansat i mange år, men heller ikke de kunne komme i tanke om lignende tilfælde.
Sky Village blev nævnt flere gange, men selvom der var mange indlæg, ikke mindst her i Lokal Nyt, så kom Sky village aldrig officielt i høring, hvilket sandsynligvis ville have givet Damhus Have kamp til stregen.

Annonce

Ikke overrasket
 I Teknisk Forvaltning er man alligevel ikke overrasket over de mange høringssvar.
”Der bliver bygget noget, hvor der ikke rigtig har været større bebyggelse før. Den slags giver altid mange indsigelser og ændringsforslag. Mange af dem, der er kommet om Damhus Have er dog kun på et par linjer og mange af dem er identi- ske med forskellige underskrivere,” siger stadsarkitekt Bjarne Rieckmann.
Han understreger, at samtlige 450 høringssvar bliver behandlet rigtigt, uanset længde eller ordlyd.

Modstandskamp
 Bjarne Rieckmann mindes dog en anden sag, hvor naboerne var så utilfredse over, at der skulle bygges noget nyt i halvanden etage, at de tog alle midler i brug i deres modstandskamp.
”Vi har haft en sag i en rækkehusbebyggelse i Islev, hvor grundejeren ligesom med Damhus Have havde ret til at bygge. Under høringsperioden truede naboerne sammen med en advokat sågar om at gå til menneskerettighedsdomstolen, hvis deres udsigt blev forandret. Det endte af økonomiske grunde med, at planerne ikke blev til noget alligevel,” slutter Bjarne Rieckmann.

Kommentarer

6 kommentarer om “Damhus Have høring når nye højder”

 1. jette louise skovgaard larsen siger:

  Det er 450 brutto høringsvar, der er flere underskrifter på flere af høringssvarene, så netto er tallet langt højere.

  Borgmesteren udtalte på et erhversmøde sidste onsdag, at man godt kunne forvente en del protester når kommunalbestyrelsen havde truffet beslutningen i april måned. Der med forstået at beslutningen allerede var taget.

  Ved hjælp af aktindsigt kan man også se hvordan borgmesten sjofler samtlige underskriftindsamlinger m.m.

  Det hele er simpelthen grotekst og det er dejligt at de store dagblade har fået øjnene op for sagen, og der kommer helt sikkert mere… Bare vent

 2. Ole Mathiasen siger:

  Ytringsfrihed er en god ting, men det er ikke alt der skrives, der er rigtigt. Jette Louise Skovgaard Larsen har lov at mene, at borgmesteren sjofler underskriftsindsamlere og borgere, der gør indsigelse mod lokalplan 124, men det er og bliver gætværk og fremmer bestemt ikke en reel kritik af højhusplanerne. Højhuset er og bliver malplaceret og bør ikke bygges dér. Men øvrige planer om bevaring af Damhuskroen, forskønnelse af Damhustorvet og rækkehusbyggeri på grunden ved Damhuskroen virker ganske fornuftige. Når det nu engang ikke kan lade sig gøre at drive tivoli på området.

 3. Frits Degner siger:

  Nu er det ikke gætværk Jette Louise Skovgaard-Larsen kommer med, vi er indtil flere der har set beviser på hun taler sandt. Så Ole Mathiasen, sandheden er altid ilde hørt….

  Hvem siger det ikke kan lade sig gøre ikke at drive Tivoli? Men hverken Dot eller Tommy wessman er interesserede i at sælge det videre som Tivoli. De vil bygge lejligheder/betonklods på grunden og tjene en formue.

 4. Kære Ole
  Ovennævnte artikel må bare ikke stå alene. Bjarne Rieckmann udtalelser er ikke respektfulde og tallene er misvisende. Har fra Borgmesteren selv at tallet er bruttotallet.
  Der er indleveret rigtig mange seriøse og gennemtænkte høringssvar, hvorfor skal artiklen så fremstille det modsatte.

  Mht til sjofleriet så se evt, min blog damhustivoli. blogspot. dk eller besøg Bevar Damhus tivoli på facebook.

  Jeg har også regnskaberne fra Tivoliet, så du kan se, hvad der er sket. Du må godt se dem, hvis du er interesseret. Du kan også google Dot og BT, så kommer den nyeste artikel op. Kontakt mig gerne over blokken eller på facebook.

  PS skal det forstås sådan at De Radikale i Rødovre også er modstander af lokalplan 124, eller er det blot dig selv?

  mvh
  Jette

 5. Per Larsen siger:

  HVordan kan man lukke Damhus Tivoli og de omkring værende steder man kan komme og få noget spise og drikke, samt det med hvis man har børn så kunne man komme med dem der.

  Jeg vil bare lige sige FY FOR HELVEDE, AT HVIS DET KUN DREJER SIG OM PENGE SÅ BURDE DOT, HELLER IKKE HAVE BAKKENS HVILE LÆNGERE.

 6. Ole Mathiasen siger:

  Kære Jette.
  Jeg lægger vægt på borgmesterens udtalelser: ”Jeg synes, at 450 høringssvar er rigtig mange, og nu vil vi nærlæse dem, så vi får alt med inden den politiske behandling af sagen.” –
  og jeg tror og håber på, at kommunalbestyrelsen vil træffe en afgørelse efter moden overvejelse og med omtanke.
  Stadsarkitekten understreger, at samtlige 450 høringssvar bliver behandlet rigtigt, uanset længde eller ordlyd.
  Alt andet vil også være helt forkert og en hån mod borgernes engagement.
  Tiderne er ikke til at en kommune kan drive et tivoli – i hvert fald er der ikke stemning for det og formentlig heller ikke penge.
  Jeg tvivler ikke på din dokumentation, men kan ikke umiddelbart se den kan have noget med kommunens lokalplan at gøre. Forsider og artikler i BT skal heller ikke afgøre en kommunalbestyrelses vurdering af en lokalplan.
  Forhåbentlig kan et kommunalt nej til højt byggeri gøre virksomhedsejerne mere ydmyge og interesseret i at tage mod andre tilbud om at overtage tivolidriften – men det er så rent gætværk fra min side.
  PS: Jeg kender ikke Rødovre Radikales holdning til lokalplan 124, da jeg ikke er medlem. Venlig hilsen
  Ole Mathiasen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top