Annonce

Borgermøde om Damhus Have
WEB_damhus-tivoli11_260611_.jpg
Foto: Arkiv
læserbrev Rødovreborger Jette Louise Skovgaard Larsen og Frits Degner fra Frederiksberg kommer med voldsomme beskyldninger mod Dansk Folkeparti og borgmester Erik Nielsen. Læs deres læserbrev om Damhus Have her.

Af Jette Louise Skovgaard Larsen (konservativ) og Frits Degner (Frederiksberg Borgerliste)

Naturfredningsforeningen i Rødovre arrangerede et borgermøde. Dagsorden var nedrivningen af Damhus Tivoli og opførelsen af et 13 etagers højhus på grunden.
På trods af borgmesterens udtalelser om manglende interesse for dette kulturhistoriske sted, så mødte over 7 foreninger, repræsentanter for 4 politiske partier, repræsentanter for lokale udvalg og over 200 borgere op til mødet. Der stod mange borgere ude på gårdspladsen, da der ikke var plads indenfor.
I den sammenhæng fik vores arbejde med bevarelse af Damhus Tivoli et godt rygklap, vi fik tasken fyldt op med gode råd og fik kontakt med andre borgere, som gerne ville hjælpe os i vores arbejde for Damhus Tivolis bevarelse.

Annonce

Mandsmod

Kim Drejer Nielsen (konservativ) har i denne sag vist mandsmod og vilje til at fordømme en betonklods på Damhus Tivolis grund, derudover går han ind for bevarelsen af Damhus Tivoli, hvis der er private der vil købe det.
Undertegnede vil nu stifte et konsortium, for derefter at samle fonds- midler ind til købet af Damhus Tivoli. Damhus Tivoli er en historisk perle, der ikke skal rives ned. I forbindelse med fondssøgningen, kunne man også søge til renoverin- gen af Damhus Torvet, og man kunne få en indgang til Tivoliet fra Damhus Søen, så borgerne kunne smutte ind i selve tivoliet.
Vi har allerede tilsagn fra adskillige fonde, men hvad skal tivoliet koste?

Tjener penge på at sælge

Dot Wessmans familie har drevet forlystelser på Bakken og Damhus Tivoli i flere generationer.
I 2008 og 2009 kom Tommy og Dot Wessman ind i hhv. Damhus Tivolis bestyrelse og direktion. Efterfølgende har tivoliet fået lov til at forfalde bevist, så Wessman kunne tjene store penge på at sælge det, og der kunne bygges en betonrædsel på grunden, det er ren og skær spekulation. Året efter 2010 henvender Tommy og Dot sig til Rødovre Kommune, med henblik på at rive Damhus Tivoliet ned.
Ved flere lejligheder har vi gjort kommunen opmærksom på at denne kulturhistoriske perle var under forfald, der ud over har vi har både henvendt os til borgmesteren og Tommy Wessmann for at få en pris på Damhus Tivoli. Første gang vi spurgte var prisen 8-10 mio. kr. anden gang var Tivoliet slet ikke til salg, fordi Wessman mente, at de var så langt med planerne for Damhus Have at prisen nu lå på 30-35 mio. kr.
Det er klokkeklar boligspekulation på bekostning et stykke uerstattelig kultur. Det lader til der må være store penge på spil for Rødovre Kommune. Ellers kan man ganske enkelt ikke føre et sådan projekt ud i livet. (Hvad har Rødovre fået tilbudt, ud over de 2,8 million til renovering af Damhus Torvet?) Vi ved at Morten Messersmidt har holdt møder med tre af Rødovres kommunalbestyrelsesmedlemmer fra Dansk Folkeparti (DF). Morten Messerschmidt er som bekendt samlevende med Dot Wessman, og de tre bestyrelsesmedlemmer fra DF stemte derefter for et højhus på Damhus Tivolis grund.

Velvilje til salg
 Er borgmesterens velvilje til salg for 2,8 mio. kr.? Hvordan kan han tillade sig alle disse grove overtrædelser i forhold til vores nærdemokrati og kulturhistorie. Hvad vinder Erik Nielsen ved en betonrædsel af et højhus?
Nu er politiske studieture jo så populære, vi fra Damhus Tivolis Bevarelse vil gerne invitere borgmesteren en tur til Frederiksberg, som har to fredede bondegårde, et Slot og utrolig mange fredede bygninger, bl.a. Lorry som Frederiksberg Kommune købte, da de ikke ville lade en sådan kulturperle gå tabt.

Kulturhistorie
 Man kan datere Damhus Kroen tilbage til 1682, og op igennem hele historien kan man se at rejsende tivolier har slået sig ned i Damhus Kroens have og underholdt den lokale befolkning. I 1934/35 blev Damhus Tivoli fastboende. Damhus Tivoli kunne nu slå døren op for publikum hver år, og dette var ikke mindst en gave til arbejderklassen på Vestegnen, der havde råd og mulighed for at benytte forlystelsesparken.
Uden tvivl er Damhus Tivoli en kulturhistorisk perle.
Ud over selve historien bag Damhus Tivoli, så har nogle af forlystelserne store historiske værdier bl.a. Børnekarrusellen, radiobilhuset og Dueslaget der ligger på en bevaringsværdi save 5. Derudover er der en del fredede træer kommunen ikke kan fjerne.

Betonrædsel

Så Erik, hvor skal din betonrædsel så være? Du har jo en tom nabogrund, så kan du få et liv i skyggen som du fortjener, for den arrogante måde du behandler Rødovres borgere på. Vi vil håbe at de konservative med Kim Drejer Nielsen i spidsen, får så mange stemmer til kommunevalget, at Rødovre endelig få en borgmester, der har respekt for borgerne og resterne af de kulturhistoriske steder, som eksisterer i byen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top