Annonce

Blomstertyve leger med døden
blomstertyve_01_010213_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
blomstertyveri Det var ikke kun have-ejere, der studsede over sidste uges boligforside her i Rødovre Lokal Nyt. Historien om, at de lokale haver blev plyndret for Hortensiaskud lød som en aprilsnar, men faktisk er det alvorligt. Dødsens alvorligt, hvis man skal tro det jyske politi.

“Den må I længere ud på landet med.” Jeg troede, at det var en aprilsnar” og det er jo helt absurd, for man kan ikke bruge dem til noget, hvis man klipper dem af.” Sådan lød tre af de kommentarer, som sidste uges boligforside om skruppelløse hortensiatyve, der plyndrer de lokale haver for nye skud.
Men man kan faktisk bruge de friske hortensiaskud til noget.
“Det er bare dødsens farligt.”
Sådan advarer politiet i nærheden af Bramming ifølge Jyske Vestkysten i denne uge. Hortensiatyverierne har de sidste par år været et udpræget vestjysk fænomen, men nåede forleden til Rødovre, hvor flere haveejere vågnede op til “nøgne” buske.
Politiet troede oprindeligt, at det var dyr, der spiste skuddene, men efter adskillige anmeldelser undersøgte ordensmagten i Jylland sagen nærmere. Og det viser sig, at de friske hortensiaskud bliver brugt i Tyskland og Holland, hvor man kan opnå en rus af at ryge de grønne blade.
Noget som politiet understreger, er livsfarligt.
Ryges de friske hortensiaskud, udvindes der nemlig blåsyre, og det kan være livsfarligt selv i meget små mængder.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top