Annonce

Behov for omfattende indsats i jobcenter
jobcenter_310507_BP.jpg
Foto: Arkiv
jobcenter Dansk Arbejdsgiverforening mener, at Rødovre Jobcenter potentielt kan spare 18,9 mio. kr. på kontanthjælpsområdet. Det betyder udgifter andre steder, siger formanden for Beskæftigelsesudvalget.

De lokale jobcenter-tal har været under luppen. Dansk Arbejdsgiverforening har analyseret nøgletallene i landets jobcentre, og i Rødovre lyder konklusionen, at der er behov for en omfattende indsats. Dansk Arbejdsgiverforening skriver i en rapport, at Rødovre Jobcenter har for høje udgifter til kontanthjælp, og at der potentielt kan spares 18,9 mio. kr. på området.
Helt så enkelt er det dog ikke, hvis man spørger formanden for Beskæftigelsesudvalget, Annie Arnoldsen Petersen (A). Rapporten viser nemlig samtidig, at Rødovre Jobcenter klarer sig væsentligt bedre end de sammenlignelige kommuner, når det handler om udgifter til borgere på førtidspension. Og ifølge udvalgsformanden taber man i den ene ende, hvis man vinder i den anden.
“Men med hensyn til besparelsespotentialet på kontanthjælpsområdet, så har det nøje sammenhæng med det negative besparelsespotentiale på førtidspensionsområdet. Skal vi opnå besparelsen på de næsten 19 millioner kr., skal vi tilsvarende førtidspensionere ligeså mange mennesker, som vore sammenligningskommuner. Det vil sige, en besparelse i den ene kasse giver en udgift i en anden,” siger hun og fortsætter:
“Drømmescenariet ville selvfølgelig være, at samtlige af vore kontanthjælpsmodtagere kunne træde ind på det ordinære arbejdsmarked, men sådan er virkeligheden bare ikke. En betydelig del af vore kontanthjælpsmodtagere har væsentlige problemer ud over ledighed. Problemer som måske ikke er kroniske, men som tager lang tid at komme sig over.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top