Annonce

60 år med et godt kammeratskab
60-års jubilæum Selvom der i dag er gået 60 år siden Boldklubben Avarta så dagens lys, holder mottoet fra klubbens første dag, stadigvæk. 'Et godt kammeratskab', er og har altid været det vigtigste mål i byens bedste fodboldklub.

I 1953 beslutter en lille gruppe boldglade unge mænd at skifte den hårde sorte asfalt ud med blødt grønt græs. Med Berthil Nielsen i spidsen danner de den 29. januar
Rødovrevejens Boldklub bestående af 15 spillere under 18 år. Senere på året ændrer man navn til Avarta opkaldt efter områdebetegnelsen på den vestlige side af Damhusåen i 1600-tallet.
Og derfra cyklede det bogstavelig talt derudaf for den grønne fodboldklub, hvis første udflugt blev en cykeltur helt til Faxe Ladeplads.
I 1954 optages Avarta i SBU, og Rødovre Kommune stiller en bane til rådighed ved Rødovre Stadion. Omklædningsrummet blev et faldefærdigt skur med vandbruser i det fri. Det skræmte dog ikke områdets unge for at melde sig ind. Ved efterårsturneringens start mønstres ikke mindre end 76 medlemmer. Allerede året efter giver de dårlige forhold dog problemer, da de bedste spillere søger mod større klubber. Modtrækket bliver mere træningstid, et pinsestævne og fester for de ældste spillere.

Læs hele den historiske fortælling under fanebladet ‘Sport’

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top