Annonce

50 år med RS Volley
RSvolley_jubilaeumsbillede_.jpg
Billedet af dameholdet er fra RS Volleys stortid for flere årtier tilbage. Foto: Privat
Volleyball Rødovre Statsskoles Volleyballklub runder et skarpt hjørne på lørdag den 16. februar, når den traditionsrige klub kan fejre 50-års jubilæum.

Det har gået op og ned for Rødovres største volleyballklub siden stiftelsen. Den 16. februar 1963 så Rødovre Statsskoles Volleyballklub (RS Volley) dagens lys efter initiativ af gymnasielever- og lærere.

Kort efter stiftelsen blev RS en toneangivende spiller på den danske volleyballscene inden for både dame-, herre- og ungdomssiden. I tidsrummet 1969 til 1976 spillede herrerne fire Danmarksmesterskaber og tre sølvmedaljer hjem til Vestegnen.

Annonce

Mod slutningen af 70’erne opstod gnidninger på herreholdet, der resulterede i spillerflugt, og RS måtte derfor trække holdet fra landets bedste række. Sidenhen fik klubben etableret et nyt hold, der kæmpede sig op i 1. division i starten af det nye årtusinde.

Kidsvolley hitter
Spillermaterialet svandt ind, og ligesom dameholdet, der havde spillet flere år i 1. division, måtte holdet trækkes. Klubben satsede i stedet på senior-mixhold og en stærk ungdomsafdeling, der for øvrigt havde været landets bedste igennem 70’erne.

I dag har det hollandske koncept ’Kidsvolley’, med en mindre og lettere bold, smashet sig igennem som det helt varme i RS Volley, men klubben har svært ved at fastholde de unge spillere.

”Med Kidsvolley har vi haft en hele masse unge, som har været igennem systemet. Nogle af de dem, der startede som Kidsvolley-spillere, er i dag landsholdsspillere,” siger formand Torben Thielow og fortæller, at sporten oplever konkurrence fra andre steder.

”Generelt har interessen for volleyball været nedadgående. Der er kommet konkurrence fra andre tilbud som fjernsyn og computer. Der er selvfølgelig nogle, der har skiftet sportsgren, men ellers er udfordringen de mange andre tilbud.”

Internationalt stævne
Klubbens formand, og kasserer og bestyrelsesmedlem Karin F. Madsen, der begge har været i klubben siden midten af 1980’erne, skruer sammen tiden lidt tilbage for at mindes de gode, gamle dage, da ’Påskestævnet’ i samarbejde med Volleyballklubben Rødovre (VR) var på sit højeste.

”Det har været et stort internationalt stævne med rigtig mange hold fra blandt andet Sverige og Tyskland. Det var i de gode år i 80’erne til begyndelsen af 90’erne, og der var omkring 170 hold med hver gang. Alle fire halafsnit var i brug, og vi brugte også Stadionhallen,” lyder det om arrangementet, der i dag er blevet kraftigt reduceret. I år måtte stævnet helt aflyses.

RS Volley har i dag omkring 100 medlemmer, heriblandt flest unge pigespillere. I sommeren 2008 blev samarbejdet BRH Volley indledt med Brøndby Volleyball Klub, og de 13-17-årige spiller kampe under dette fælles navn.

Fodarbejde på skolerne
Som optakt til lørdagens store jubilæumsdag afholder RS Volley dagen forinden det årlige skolestævne, som traditionelt er med deltagelse af over 500 børn fra 1. til 6. klassetrin fra kommunens skoler – ledsaget af cirka 40 frivillige voksne.

”Vi har en forventning om, at det bliver rigtig stort. Vi har gjort et stort fodarbejde ude på skolerne, og ungerne glæder sig til det,” siger Karin F. Madsen.

Lørdag den 16. februar bliver altså dagen, hvor milepælen markeres med en reception fra kl. 13 til 15 i Rødovrehallens cafeteria. I hal 1 og 2 vil der være mulighed for at prøve Kidsvolley, mens der vil være en hoppeborg for de mindste.

En stor milepæl
Kl. 15 fløjtes der op til volleyligakamp for damer mellem BVK og Bedsted. Samarbejdspartneren fra Brøndby har indvilliget i at spille en kamp for Rødovres borgere, og der vil således blive volleyball på højeste plan lørdag eftermiddag.

For 25 år siden skrev motionisten Nils et historisk rids af klubben, og han sluttede skriftet af med ordene ”Måtte vi altid vinde!” De seneste 25 år har budt på lidt af hvert, men fremtiden ser ifølge klubben lys ud.

”50 år er en stor milepæl. Der har været både opgang og nedgang i klubben, men nu er der overvejende opgang igen,” slutter Torben Thielow og Karin F. Madsen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top