Annonce

2013 bliver et meget sundere år
tarzan-boernehave1_070907_B.jpg
Rødovre Kommune investerer massivt på sundhedsområdet i 2013. Nu begynder det at blive klart, hvad pengene skal bruges til. Foto: Arkiv
sundhed Nye tilbud skal udfylde hullet efter Islevgaard. Der kommer træning til kræftramte, gratis sundhedstjek og et åbent træningsområde og livsstilseksperimentet Projekt Tarzan udbygges. 2013 bliver et sundt år.

Hvis alt går som foreslået, bliver 2013 året, hvor alle borgere tilbydes gratis sundhedstjek og træningsfaciliteter foran sundhedscenteret. Sundhedstjekket vil bestå af måling af blodtryk, lungefunktionstest, kuliltemåling, kolesteroltest og måling af blodsukker, mens træningsområdet skal være tilgængeligt for både brugere af sundhedscenteret og borgere, der kommer forbi på deres gå- eller løbetur.

Også stress
 Intentionen er at invitere borgerne til at komme indenfor i sundhedscenteret og bruge centerets faciliteter. Her vil der også i 2013 være temaarrangementer og kurser i stresshåndtering, og det at kunne læse en varedeklaration.
“Noget vi alle kan have brug for i hverdagen,” mener personalet i Sundhedscenteret. Er man allerede blevet syg, kommer der også flere tilbud.
Sundhedscenteret vil i 2013 kunne tilbyde borgere med kræft støtte, træning og vejledning for at opnå størst mulig tilpasning til det hverdagsliv eller arbejdsliv, de ønsker på trods af sygdommens begrænsninger. Der vil i 2013 blive ansat en forløbskoordinator, som skal koordinere indsatsen og fungere som kontaktperson for de borgere, indsatsen omfatter.

Annonce

Efter Islevgaard
 Bekymringen var stor hos de hundredvis af psykiske sårbare, som har gjort brug af akuttilbuddet Islevgaard, da politikerne sidste år valgte ikke at videreføre projektet. Derfor er Britt Jensen, formand for Social- og Sundhedsudvalget også glad for, at det er lykkedes at etablere et lokalt tilbud i Rødovre for psykisk sårbare borgere.
Tilbuddet består af telefonrådgivning i aftentimerne, hvor erfaringerne viser, at der er mest behov for det. Åben rådgivning i sundhedscenteret en gang ugentligt, hvor psykisk sårbare borgere kan komme og få hjælp, samt ansættelse af en støttekontaktperson, som kan gå ind og hjælpe borgeren igennem dårlige perioder. Det vil være muligt for telefonrådgivningen at henvise til overnatning på rehabiliteringsafdelingen i Slotsherrens Vænge.
For de unge i alderen 12 til 16 år, som gerne vil tabe sig, vil der i 2013 blive oprettet et Tarzanhold ud over det hold, der er nu for børn i alderen 8 til 12 år. I aktivitetstilbuddet Tarzan lærer børnene og deres familier om fysisk aktivitet og sund kost på en sjov og aktiv måde.
“Der har været stor interesse for sundhedscenteret i de første to år. Der er gennemført 1112 vejledninger i alt, og der er mange aktiviteter i centeret. I 2013 vil vi gerne åbne yderligere op og invitere borgerne inden for – vi vil gerne have, at sundhedscenteret bliver et sted, som alle borgere i Rødovre kender som et sted, hvor man bare kan komme og få vejledning og inspiration til at leve det gode sunde liv,” slutter Britt Jensen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top