Annonce

Velfærdsfornyelsen du selv bestemmer
roedovre1.jpg
Som avis deltager vi også i dette ambitiøse projekt, og anbefaler så mange af vores læsere som muligt at deltage i mødet på Rødovregaard ud fra mottoet: Det er nemt at være borger, det er vigtigt at være medborger. Foto: Arkiv
medborgerskab Hvad kan kommunen gøre for dig, og hvad kan du gøre for kommunen? Uden, at der skal gå John F. Kennedy i denne artikel, så er det præcis det spørgsmål som kommunen stiller læserne, forud for en storstilet velfærdsfornyelse af Rødovre.

Vi stemmer til folketingsvalget, til kommunalvalget og til skolebestyrelsen. Vi lader os repræsentere af tillidsmænd, foreninger, bestyrelser, interesseorganisationer og udvalg. Sådan har det ’altid’ været.

Desværre er velfærdsstaten ikke, hvad den har været. Faktisk er man på landets højere uddannelsesinstitutioner begyndt kun at bruge den betegnelse i historieundervisningen. Mens vi forventer, at det offentlige står på spring, når vi har brug for det, har den historiske repræsentation lullet os i søvn, men ikke længere.

Annonce

 

Ender med en virksomhedskonference

Nu vil Rødovre gå forrest, og gentænke hele forholdet mellem borger og kommune i et stort projekt, de ganske enkelt kalder ’Velfærdsfornyelse.’

”Vi arbejder i øjeblikket med at forberede en virksomhedskonference sidst i maj i år, der skal bruges som springbræt til at sikre en videreudvikling af velfærden i Rødovre – og vi har brug for din hjælp til at gøre det. Som borger eller virksomhed kan du se og vurdere vores service udefra og bidrage med dine konstruktive ideer og forslag. Du må meget gerne provokere og udfordre den måde, vi gør tingene på i dag,” siger kommunaldirektør Per Ullerichs.

 

Kick-start

I første omgang kan man deltage i en kick-start af projektet på Rødovregaard den 7. februar fra kl. 17-19. Her har alle en unik mulighed for at være med til at sætte dagsordenen og præge udviklingen i Rødovre i de kommende år. Resultatet af arbejdet med velfærdsfornyelse skal nemlig bruges indenfor alle kommunens områder. Ikke mindst det nære sundhedsvæsen, arbejdsmarkedet, uddannelsessystemet, og forholdet mellem privat og offentlig.

 

Få en tema-blog

I tiden efter mødet og helt frem til den 26. marts kan alle spille ind med ideer og forslag til, hvordan fremtidens medborgerskab bør se ud i Rødovre, enten i en tema-arbejdsgruppe eller via en temablog på Rødovre Kommunes hjemmeside rk.dk. Og der er brug for så mange input som muligt.

”Vi har et blomstrende foreningsliv i Rødovre. Der er mange ildsjæle og mange frivillige, men der er også mange grupper, der fra tid til anden føler sig marginaliseret eller overhørt. De føler sig ikke som en del af fællesskabet, og skal vi klare fremtidens udfordringer som kommune, skal vi blive bedre til at møde også de borgere, der hvor de er,” siger Rødovres socialchef,  Ole Pass.

Kommentarer

1 kommentar om “Velfærdsfornyelsen du selv bestemmer”

  1. jette louise skovgaard larsen siger:

    Man kan se på Damhus have sagen, hvor lidt kommunen inddrager borgerne, tværtimod føres borgerne gang på gang bag lyset.

    På papiret ser dette udspil jo fint ud, men jeg tvivler på substansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top