Annonce

Start på nødvendig byudvikling
damhus_have.jpg
Dansk Folkeparti er ikke modstandere af borgermøder, men det skal være større ting end Damhus have. Foto: Presse
læserbrev De forløbne ugers debat om byggeriet af DamhusHave som alternativ til et urentabelt Damhus Tivoli, har medført de forventede positive og negative reaktioner.

Af Niels Spittau, Gruppeformand Dansk Folkeparti

For avisens læsere kan nogle af indlægene give det indtryk, at kommunalbestyrelsens medlemmer har foretaget en hovsa-løsning. Det er ingenlunde tilfældet.
Kommunalbestyrelsen har afholdt tema- og strategimøder, hvor den nødvendige byudvikling indgående har været drøftet.
Projektet har været drøftet i diverse udvalg og vedtaget i kommunalbestyrelsen, hvor kun 2 af SF`s medlemmer stemte imod.
Derudover har samme bestyrelse tidligere i år enstemmigt vedtaget en profileringsstrategi, der bl.a. har til formål at skabe en byudvikling, så vi forhåbentlig får balance i den fremtidige befolkningssammensætning. Rødovre står overfor en demografisk udvikling. hvor vi får langt flere ældre, hvilket vil betyde et mindre skattegrundlag.

Annonce

Udbygning af velfærd
 Det er vort ansvar som kommunalbestyrelse at skabe en byudvikling, der er attraktiv for nye skatteborgere, så vi kan bevare og måske endda udbygge vor velfærd. Det kan kun ske ved byudvikling.
Damhus Have-projektet i sig selv er ikke stort, men lokalplanens intentioner om at give Damhustorvet et tiltrængt løft og samtidig finde en løsning for større trafiksikkerhed på Roskildevej betyder, at Rødovre vil få en indgang til byen, som vi alle kan være stolte af.

Historisk miljø
 Der er i projektet taget flot hensyn til det historiske miljø. Tidligere indlæg i avisen har på en god måde beskrevet, at vi er mange der for rigtig mange år siden kom i Damhus Tivoli. Men det var en anden tid og når det så endelig skulle være, så må vi klart sige, at forslaget er udarbejdet med respekt for hele området. Det er et faktum, at der fra både forvaltning og ejers side er lagt et stort og seriøst arbejde i at finde de rigtige løsninger.

Ikke modstander af borgermøder
 Nogen har foreslået, at der skulle holdes borgermøde om sagen. I DF er vi ikke modstandere af borgermøder, men det skal være på baggrund af langt større projekter end dette. Ingen har ej heller beskrevet et alternativ.
Det er vor opgave som kommunalbestyrelse at tage det overordnede ansvar for byens udvikling. Det ansvar har vi påtaget os med dette lille, men flotte, projekt, som forhåbenlig kun er starten på en nødvendig byudvikling af bl.a. langt større dimensioner i Rødovre Syd og i Islev.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top