Annonce

Splittelse om Damhus Have
Damhus-Torv-m-Damhus-Have-p1.jpg
Projekt Damhus Have er i offentlig høring til og med den 6. februar. Foto: Pressefoto
Damhus Have Der er splittelse i spørgsmålet om, hvorvidt der skal opføres et 13-etagers højhus i forbindelse med det store projekt Damhus Have.

I december måned sendte Rødovre Kommune lokalplansforslaget om Damhus Have i offentlig høring i otte uger, og interesserede og engagerede personer har frem til den 6. februar til at gøre indsigelser mod indholdet i forslaget.

Imens raser debatten om planerne på vores hjemmeside. Der er adskillige kommentarer til de specifikke artikler, mens lokaldebatten også er velbesøgt henover de seneste par måneder.

Annonce

Der er særlig stor interesse for og debat omkring opførelsen af et 13-etagers højhus på Damhus Tivoli-grunden. Mange har udtrykt stor bekymring over, at det vil få en negativ effekt på boligpriserne i området og skade de naturskønne værdier, der er i forbindelse med Damhussøen.

Borgmester Erik Nielsen har tidligere udtalt, at han mener, at projekt Damhus Have vil have en positiv effekt på boligpriserne i området, mens kommunens lokale ejendomsmæglere er delte i spørgsmålet.

Helt vildt med 13 etager
Der er imidlertid flest modstandere af højhuset, som har ytret sig via debatten på avisens hjemmeside.

”En bygning på 13 etager er jo helt vildt. Det bliver ligeså højt som Agerkær og Ruskær, som vi lige har hevet ned. Og så ud til Damhussøen, som er det flotteste rekreative område i Rødovre,” skriver Jette Louise Skovgaard Larsen, der får opbakning af Michael Flintenborg.

”Tænk på os, der har hus omkring, som ikke kan bruge vores have, da man kan kigge ned i dem, og det tager også en del af den dejlige sol, som vi ikke har for meget af i Danmark.” Han er også nervøs for, om han engang kan få solgt sit hus.

”Det kan også være, at man ikke kan sælge sin bolig, når den tid kommer, fordi et 13-etagers højhus skæmmer og ikke forglemme, at nedrivningen og opbygningen af rækkehuse og punkthus vil genere alle på Auroravej.”

Vartegn eller ej
En af dem, der er for højhuset, er Torben Petersen. Han retter en henvendelse til de personer, der siger, at højhuset vil skæmme det omkringliggende villakvarter.

”Til alle jer, der snakker om at lægge et højhus ‘midt i et villakvarter’, vil jeg lige bemærke, at det rent faktisk ligger mod søen og Roskildevej, hvor der, hvis man kører ind mod byen, er mange andre høje bygninger. Så i bedste fald kan man kun påstå, at højhuset vil blive placeret i den yderste udkant af et villakvarter,” lyder det.

”Som jeg ser det, handler det om, hvorvidt vi synes, et 13-etagers højhus på kanten af Damhussøen arkitektonisk og som vartegn er et plus eller minus for Rødovre.”

Jørgen F. M. Jensen er lodret uenig med Torben Petersen. Han mener ikke, at en 13-etagers ejendom vil være et vartegn for byen.

”Jeg mener ikke, at et højhus på 13 etager er et attraktivt vartegn for Rødovre, hvorimod Damhustorvets nye modeltegning sagtens kunne udgøre det varetegn, som politikerne søger. Så kære politikere, tænk på æstetikken og stilen og ikke kun på profitten, selvom jeg godt ved, at der skal penge til at drive en kommune,” skriver han.

Den offentlige høring vil som nævnt slutte den 6. februar.

Kommentarer

1 kommentar om “Splittelse om Damhus Have”

 1. Demokratiet undergraves oppe fra.

  Som borger i Rødovre kommune og familie, nærtboende Damhussøen og Damhustorvet, er det virkelig med stærkt bekymring og med undring, hvordan kommunebestyrelsen, kan træffe beslutninger, hen over hovedet på borgerne, uden borgerne har noget at skulle have sagt.
  Er det det nye trend eller udvikling, at demokratiet i virkeligheden ikke tæller den meninge mand med, men at der i virkeligheden er tale om topstying, hvor den enkeltes menneske stemme i virkeligheden ikke beregnes for noget.

  Dog var det dejligt at se den gode kampånd med folk der mødte op til mødet der blev afholdt d.21.1.2013 på Rødovregaard, der ikke blot var narturstyrrelsen der havde arrangeret mødet, men faktisk var der hele 7 foreninger, og ikke mindst der var mødt talstærkt op, for at både høre og give deres mening.

  Vi er en familie der bor tæt på Damhussøen, og flittig har været besøgende i Damhustivoli, der altid har fremstået for os som et sted, et stykke natur der var fredet, med masser af historie.
  Et stykke natur, som æres og bæres af mange borgere både her i Rødovre og Vanløse, vores fælles areal, hvor vi kan mødes – væk fra larm, støj, butikker, trafik og ikke mindst højhuse.

  Hvorfor ikke bevare det fredet område omkring Damhustivoli, som en del af vores kulturhistorie, som vi kan være stolte og glade for.
  Hvorfor ikke tænke i baner, hvordan stedet kunne gøres attraktiv, (renoveres) så menneskestrømning, festlige lejligheder og aktiviteter kunne finde sin opblomstring?
  Hvorfor skal alt denne aktivitet kun foregå i Rødovre Center.
  Kunne nogen forestille at få fordelt nogen af de store attraktioner til også at omfatte Damhustivoli?
  Jeg mener at de kommunale politikere i Rødovre kommune, samt diverse politikere der har stemt for højhuse, skulle vise deres fornemmeste opgave, og høre på borgerne i Rødovre.
  Minde jer om at I sine tider er blevet valgt ind, fordi der var nogen der troede på jer!
  Det er op til jer om I vil bruge det, eller misbruge det!
  Det vil klæde jer at lytte til hvad borgerne har at sige, (og ikke kun op til valg) og handle derefter..

  Med Venlig Hilsen
  Berith Zenia Fagergaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top