Sæsonens største skuffelse
RMB-frederikshavn_19_050113_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Ishockey Skæbnen var ikke bare hård, men nådesløs ved Rødovre Mighty Bulls. Holdet viste stor gejst og vilje i den anden pokalsemifinale mod Frederikshavn White Hawks, men nordjyderne scorede 70 sekunder før tid og kunne fejre finalepladsen på vej hjem i bussen.

2. pokalsemifinale
Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks 0-1
(0-0, 0-0, 0-1)
58:50 0-1 Mads Bech Christensen (Lie, Schioldan)
Udv.: RMB 2×2, FWH 3×2 + 1×5 + 1×20 (Thode)
Skud: 40-25 (15-10, 15-7, 10-8)
Tilskuere: 1.019

Frederikshavn går i finalen med samlet 3-2.

Annonce

Der var dømt 110 procent spænding lørdag aften i Rødovre Skøjte Arena. Fredagens resultat på 2-2 havde gjort, at nerverne sad ude på trøjerne i returopgøret.

Rødovre måtte igen stille uden sygdomsramte Jan Jarábek og Anders Schultz. Frederikshavn var ligeledes ramt af afbud, og vendelboerne måtte faktisk undvære hele fire spillere.

Gæsterne fik fuldt udbytte af turen til Sjælland. Med et sejrsmål 70 sekunder før tid, kunne vendelboerne rejse hjem med 3-2 samlet og en finaleplads i AL-Bank Cup i begyndelsen af februar, hvor modstanderen bliver SønderjyskE.

I første periode fornemmede man straks, at tingene ville blive helt lige. Kaptajn Michael Smidt gik forrest fra begyndelsen og viste stor vilje og gejst sammen med det øvrige hold.

Ikke farligt i powerplay
Begge hold fik muligheden i powerplay, men det blev aldrig for alvor farligt for Sebastian Dahm og Bryan Hogan, der stod i gæsternes mål. Rødovre manglede simpelthen at få afsluttet i tide, ellers var spillet sådan set sat flot op.

Tyrene fortsatte det friske spil i anden periode. Der blev kreeret rigtig gode chancer, og Mathias Bau Hansen burde have bragt sit hold på 1-0 et minut inde i perioden, men den lange angriber misbrugte.

Den tætte kamp blev ikke mindre tæt i anden periode. Det var en gyser af dimensioner, og det første mål kunne blive meget afgørende. ’Sumpen’ gjorde sit til, at hjemmeholdet skulle blive første hold på tavlen. Flot støtte fra fansene.

Der blev kæmpet indædt videre i undertal for Mighty Bulls’ vedkommende, mens Andy Contois og Michael Smidt havde en dobbeltchance, der skulle have resulteret i en scoring.

Gejsten og viljen var ganske i øjenfaldende på den positive side, omvendt var den store ineffektivitet altoverskyggende på den negative.

Fjerdekæden imponerede
I sekundet efter slutfløjt sendte Anders Thode sin stav op i ansigtet på kaptajn Smidt, og det resulterede i en gamle misconduct.

Rødovre begyndte dermed tredje periode i overtal fem minutter, men heller ikke dén chance gav bonus. Det var igen stolpe ud – bogstaveligt talt – da Mike Rådde ramte stålværket.

Den mindste fejl kunne afgøre matchen, så spillerne var ekstra påpasselige med at blamere sig i egen zone. Støtten fra lægterne til hjemmeholdet var fremragende, men ind ville pucken stadig ikke. Man kan vel så roligt begynde at tale om scoringskrise.

Fjerdekæden med Ulrich Linnet, Mike Daugulis og Patrick Rasmussen fik masser af istid og imponerede også med stor fart og fanden-i-voldskhed. Dejligt at iagttage deres arbejde på isen.

På det allermest kritiske tidspunkt ville ishockeyguderne, at nordjyderne skulle i front. Mads Bech Christensen sendte pucken mod hjørnet, og den gik hele vejen, da Sebastian Dahms udsyn var spærret. Skuffelsen var kolossal i Arenaen. Der var lidt over ét minut igen.

Ineffektivitet kostede igen
Rødovre forsøgte sig med en timeout og trak Dahm ud, men det hjalp ikke det store. 23 sekunder før tid blev der et længere stop, da ismaskinen måtte på banen og reparere isen. Det måtte bare ikke ske i sådan en situation, selv om spillerne fik lidt luft.

Tiden løb ud, og Frederikshavn kunne udtrykke vild begejstring over finalepladsen. Tyrene gjorde antrit til at løbe ned og takke for støtten til ’Sumpen’, men flokken skøjtede i stedet direkte ud i omklædningsrummet med forstenede ansigter. Fuldt forståeligt…

Udeholdets 20-30 fans var højlydte og fik formentlig en god aften og underholdende tur hjem til Nordjylland. Kampen kunne gå begge veje, men når effektiviteten udebliver, kommer man ikke i en finale.

Tyrene er ikke færdige med at battle med Frederikshavn. På tirsdag gælder det igen AL-Bank Ligaen, og her skal Mighty Bulls igen en tur til Frederikshavn. Unægtelig hårdt for de skuffede spillere, der fik skæbnens nådesløse facon at mærke.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top