Annonce

Rødovres yngste tyr
Matias-lassen_RMB-frederikshavn_16_050113_BP.jpg
Den unge 16-årige back Matias Lassen ser op til Rødovre-drengen Jesper Jensen. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Matias Lassen er yngste mand hos Rødovre Mighty Bulls. Han fik sin ligadebut som 16-årig og har allerede spillet mod NHL-stjerner. Han ser op til en anden Rødovredreng- og back, Jesper Jensen.

Talentet er uomtvisteligt stort hos den kun 16-årige back for Rødovre Mighty Bulls, Matias Lassen. Han var med fra begyndelsen af denne sæson og har allerede sat sit talent-aftryk på holdet. I løbet af sæsonen har han fået en god portion spilletid og stået for to målgivende afleveringer i 23 kampe.

Vi møder RMBs yngste spiller før en aftentræning frem mod pokalsemifinalerne. Han begiver sig i kast med at fortælle om tiden på eliten.

Annonce

”Det har været rigtig fedt og også gået ret godt indtil videre hos Mighty Bulls. Jeg har lært meget og fået nogle fede oplevelser,” siger Matias Lassen og fortsætter.

”Men jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente inden sæsonen. Men jeg synes, spilletiden har været fin på trods af, at det er min første sæson. De har været gode til at bruge mig, og jeg er glad for at have fået chancen.”

Ser op til Jesper Jensen
Lassens historie kan minde lidt om Rødovredrengen Jesper Jensens, der også kom op på holdet i en ung alder. Forbilledet for den 16-årige ungtyr er da også den nuværende Rögle-back.

”Jeg ser en del op til Jesper. Da jeg var mindre, så jeg meget på ham, fordi han var ung og spillede hos eliten. Ham ser jeg meget op til, og han er også nået et skridt videre nu,” fortæller Matias Lassen, der, ligesom Jesper Jensen var, skal igennem en lang læringsproces.

”Min styrke er, at jeg er god til at læse spillet og situationerne. Jeg skal forbedre min fysik og faktisk blive stærkere på alle punkter. Jeg har en masse at lære, men det hele kommer nok med tiden. Jeg vil i hvert fald gerne blive stærkere i nærkampene og få et bedre skud.”

Begyndte som angriber
Matias Lassen har altid boet i Rødovre og spillet ishockey i RSIK, men han kommer ikke ud af en ishockeyfamilie, som det tit er tilfældet i hockeyverdenen.

”Min far begyndte til oldboys-ishockey for sjov to år før, jeg begyndte. Han tog mig med på et tidspunkt i en tidlig alder, og så har jeg spillet lige siden. Jeg begyndte som angriber, men blev back, da jeg var i underkanten af 10 år,” forklarer han og kommer ind på sin bedste og værste ishockeyoplevelse.

”Det er i sig selv en stor oplevelse at være med hos Mighty Bulls. Men ellers var det en stor oplevelse at være med U18-landsholdet, hvor vi vandt over Tyskland, Hviderusland og Slovakiet. Det var tilbage i november i en træningsturnering i Hviderusland. Min værste oplevelse må være at tabe DM-finalen, som jeg har prøvet nogle gange.”

I sommers begyndte den unge back på Falkonergårdens Gymnasium, hvor han tager en STX på fire år via Team Danmark. Det giver ham mulighed for at morgentræne. Skolen og sporten fylder altså en del, mens der i ferierne er bedre tid til kæresten og Play Station med vennerne.

Fokus på defensiven
Matias Lassen kan godt lide spillet i begge ender af banen, men som ung spiller, er fokus mest i det defensive arbejde.

”Jeg kan spille i begge ender af banen, så jeg vil beskrive mig selv som både en defensiv og offensiv spiller. Jeg har ikke vist så meget offensivt endnu, men det kommer. Her i begyndelsen er det først og fremmest defensiven, jeg tænker på,” siger han og fortæller om sin dårligste vane på isen.

”Hvis jeg begår en fejl, kommer jeg tit til at tænke lidt for meget på den. Det er en vane, jeg gerne vil af med, men jeg synes allerede, jeg er blevet bedre på det punkt.”

De fleste spillere, der kommer fra U20-holdet og op på eliten beretter om en vis forskel i niveauet, og for den 16-årige back er det ingen undtagelse.

”Jeg kunne især mærke i begyndelsen, at jeg var kommet op på eliten. Folk var større, stærkere og hurtigere, men man bliver vant til det efterhånden. Man skal yde i hvert skift, ellers scorer modstanderen. Det kunne man måske slippe bedre fra på lavere niveau,” forklarer Lassen, der sågar har spillet mod NHL-stjerner.

”Det har været en rigtig stor oplevelse at spille mod NHL-spillere i så ung en alder. Det havde jeg ikke lige regnet med inden sæsonen eller for nogle år siden. Det er meget specielt. Men jeg har altid drømt om at spille for Rødovre og altid fulgt dem.”

Føler sig hjemme
Matias Lassen har som nævnt ikke spillet i andre klubber, men han befinder sig også fint tilpas på Vestegnen og hos Brad Grattons tropper.

”Jeg kan rigtig godt lide at spille for Rødovre. Jeg har altid været her og føler mig hjemme. Miljøet og stemningen er rigtig god, og alle på holdet opfører sig ordentligt over for hinanden, så man føler sig velkommen,” siger han og afslører, at han må lægge ører til sin rolle som yngstemand på holdet.

”Jeg hører selvfølgelig på, at jeg er den yngste, men det er alt sammen bare for sjov. Vi driller jo alle hinanden for sjov, og der skal også være plads til at joke.”

Drømmen er NHL
I en alder af kun 16 år venter der masser af gode ungdomsår forude, og Rødovre-backen har da også større ambitioner for fremtiden end ’kun’ at spille for Rødovre.

”Det kunne være fedt at spille i en større og bedre liga om fem år, så jeg kan udvikle mig endnu mere,” lyder det fra Matias Lassen, hvis ultimative drøm ligger på den anden side af Atlanterhavet.

”Som mange andre er min store drøm at komme til NHL. Det har jeg drømt om, siden jeg var helt lille. Jeg ved ikke, om det er realistisk, men jeg vil i hvert fald gå efter det. Jeg føler allerede, jeg har udviklet mig meget, og så må vi se, hvor langt det kan bære.”

Først og fremmest venter resten af sæsonen med Mighty Bulls, og den unge back har al mulig grund til at fortsætte sin udvikling og uimponeret stil.

Matias Lassen svarer ’enten eller’ til en række ting:
Solferie eller skiferie? Solferie.
Steak eller fisk? Steak.
Action eller komedie? Komedie.
Pop eller rock? Normalt pop, f.eks. Medina eller L.O.C., men inden kampe er det rock, f.eks. AC/DC.
Yndlingsfilm? Wedding Crashers.
Yndlingsmusik? Jeg lytter til det, der er på hitlisterne og generelt i radioen.
Yndlings feriested? Malaysia. Jeg har været der to gange, og det er et dejligt eksotisk sted.
Yndlingsret? Alt af mors mad. Hun laver rigtig god mad J
Favorit NHL-hold: Vancouver Canucks. Men jeg kan godt lide at følge alle danskerholdene i NHL.

Fakta
Navn: Matias Lassen
Alder: 16 år
Højde/vægt: 1,80 m/80 kg
Position: Back
Kælenavn: Las
Bopæl: Rødovre
Klub: RSIK og RMB
Uddannelse: Går på Falkonergårdens Gymnasium indtil sommeren 2016

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top