Annonce

Rødovre gik til hundene
michael-smidt_RMB-frederikshavn_18_050113_BP.jpg
Foto: Arkiv
Ishockey Hvilken forløsning for Rødovre Mighty Bulls lørdag aften hjemme i Rødovre Skøjte Arena. Tyrene vandt den første hjemmesejr i ordinær tid siden den 23. oktober og levnede ikke Odense Bulldogs mange chancer. Måltavlen viste hele 5-0 efter 60 minutter.

Rødovre Mighty Bulls-Odense Bulldogs 5-0
(1-0, 2-0, 2-0)
01:41 1-0 Mikael Christensen (Karvinen, Contois)
30:55 2-0 Andrey Chistyakov (Jarábek, Astrup)
36:35 3-0 Michael Smidt (Bau Hansen, Illemann)
41:09 4-0 Anders Schultz (Smidt, Bau Hansen)
55:18 5-0 Andy Contois (Karvinen, Christensen)
Udv.: RMB 2×2, OB 6×2
Skud: 32-20 (12-3, 12-7, 8-10)
Tilskuere: 833

De tilskuere, der havde valgt sofaen frem for Arenaen lørdag aften, ærgrer sig formentlig grænseløst efter Rødovres flotte storsejr over hundene fra Odense.

Annonce

Hjemmeholdet ville klart mest kampen igennem og ydmygede AL-Bank Ligaens nummer fem. Det var Mighty Bulls’ første hjemmesejr i ordinær tid i næsten tre måneder. Hvilken forløsning for spillere, ledere, trænere, fans og andre Rødovre-elskere.

Der var spillet under to minutter af kampen, før den tidligere Rødovre-målmand Alexander Bengtsson i Odenses mål var passeret. Mikael Christensen sendte pucken op i krydset, og så var tyrene i front.

Store chancer
Rødovre var altdominerende i de første 20 minutter, og holdet havde også flere muligheder i overtal, men Jannik Karvinen, Mathias Bau, Michael Smidt og Mike Rådde (en kanon på stolpen) missede oplagte og store chancer.

Mighty Bulls fik muligheden i fem mod tre i et minut, men det var altså ikke nok til at få hul på powerplay-bylden. Hjemmeholdet burde have ført med mere end ét mål ved pausen.

Sebastian Dahm havde ikke meget at lave i målet på en halvsløj aften for Odenses vedkommende. Tyrene fortsatte dominansen i anden periode og bragte sig først på 2-0 ved Andrey Chistyakov. Han fulgte op på egen chance tæt under mål. Fem minutter senere ville kaptajn Michael Smidt også lege med. Han fik pucken fra Mathias Bau og sendte den ind i et tomt mål fra modsatte side. 3-0, og så lød de skuffende få tilskuere pludselig som det dobbelte antal.

Kørte hundene ud af isen
Den første udvisning til Rødovre kom først over halvvejs i kampen, og holdet spillede generelt en disciplineret kamp samtidig med, at der var stor gejst blandt spillerne.

Tredje periode udviklede sig til en ren ekspeditionssag for Mighty Bulls. De kørte hundene totalt ud af isen med scoringer af Anders Schultz og Andy Contois, der begge vist stor effektivitet på afslutningerne.

Opgøret endte dermed 5-0 til Rødovre Mighty Bulls og gav Odense noget at tænke over inden tirsdagens ’revanche’ på samme is. I aften var fynboerne ganske enkelt fraværende, men det skal ikke tage noget fra hjemmeholdet, der viste langt større vilje, tro og håb på opgaven. En flot opblomstring af Brad Grattons tropper, der vandt de fleste nærkampe.

Spillerne blev fortjent hyldet af de få tilskuere i ’Sumpen’ og vendte også tilbage på isen for at modtage endnu en hyldest. Flot gestus af fansene.

Mange lyspunkter
Emil Bigler sad over for anden kamp i træk på grund af sygdom i familien, mens Jeff Terminesi måtte udgå under opvarmningen med en ’lower body injury’, som han pådrog sig i fredagens kamp. I tredje periode måtte Patrick Rasmussen hjælpes fra isen – ligeledes med en skade.

En opsummering på denne aften vil lyde smukt i en Rødovre-fans ører. Fem forskellige målscorere, første sejr i Rødovre Skøjte Arena i små tre måneder, holdet er tilbage på sjetetepladsen i AL-Bank Ligaen samt shutout nummer to til Sebastian Dahm i sæsonen. Bedre kan det næsten ikke blive. Lyspunkter var der i hvert fald nok af. Og Gratton fik succes med at holde på sine nye kæder fra fredagens nederlag i Esbjerg.

Ja, mest af alt var det vel faktisk en kæmpe forløsning, at effektiviteten i dén grad blev fundet frem. Det var holdets blot anden kamp i sæsonen med over fire mål. Den første var helt tilbage mod Copenhagen i slutningen af september. Bemærkelsesværdigt mod Odense var det, at de fem scoringer alle blev leveret i fem mod fem – på trods af sammenlagt 12 minutters powerplay.

Backen Marco Illemann fik desuden sin hjemmebanedebut og leverede en solid præstation i de bageste rækker i hele kampen. Han kan blive et stort aktiv for Mighty Bulls. Ingen tvivl om det.

Morten Andreasen og co. fra Odense vil formentlig komme blæsende ud og være langt mere blodtørstige, når de gæster Arenaen igen på tirsdag. Her giver Rødovre Lokal Nyt gratis adgang for alle. Kampen begynder kl. 19.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top