RH holdt stand
RH_herrer-virum_12_161212_BP.jpg
Foto: Arkiv
Håndbold RHs herrer var ved at smide sejren i hjemmekampen mod Næstved/Herlufsholm i 2. division øst. Holdet holdt dog stand og vandt med en enkelt scoring trods en komfortabel føring undervejs.

RH-Næstved/Herlufsholm 25-24 (14-12)

Cifrene vidner om en tæt kamp søndag eftermiddag i Rødovre Stadionhal. Hjemmeholdet havde dog et lille overtag og burde have ført mere ved pausen.

Annonce

”Det var en tæt kamp i det første kvarter, og så bragte vi os foran med et par mål i den sidste del af første halvleg. Med lidt ekstra skarphed kunne vi godt have været foran med tre-fire mål ved pausen, men vi brændte for mange åbne chancer,” siger cheftræner Jacob Lyng Madsen, der var tilfreds med forsvaret.

”Vi havde sat os for mål, at Næstved kun måtte score 13 gange i første halvleg, og de scorede 12. Så det var meget tilfredsstillende og generelt en godkendt halvleg. Jeg satte Thorkil Andersen ind midtvejs, og han gjorde det rigtig godt med mange redninger.”

Godt forsvarsspil
I anden halvleg skete der dog ting og sager efter cirka 10 minutters spil. Rødovre lukkede gæsterne fra Sydsjælland ind i opgøret.

”I de første 10 minutter af anden halvleg fortsatte vi rigtig fornuftigt med godt forsvarsspil og kom faktisk foran med fem mål. Men vi gik fuldstændig i stå i angrebsspillet, og dommerne, der egentlig dømte en god kamp, fik en periode, hvor Næstved slap lidt billigt med et offensivt forsvar,” lyder det fra træneren, der ikke syntes godt om overtalsspillet.

”De fik da nogle udvisninger, men vi formåede ikke at udnytte det til mål. Vi tabte faktisk en overtalsperiode med ét eller to mål, og det er selvfølgelig ikke godt nok. Vi førte med fem mål, men Næstved kom op og gjorde kampen helt lige, hvor det bølgede frem og tilbage.”

RH holdt stand
Det hele endte imidlertid lykkeligt for RH, der scorede sejrsmålet kort før tid. Og Næstved fik ikke lov at udligne i slutsekunderne.

”Kasper Due scorede det afgørende mål i overtal med et minut igen, og så holdt vi stand til sidst. Men jeg var ikke tilfreds med spillet i anden halvleg, som vi tabte med ét mål. Vi måtte undvære Kristoffer Hansen, der er ude med en skade på ubestemt tid. Han er vores topscorer, så det er naturligvis en svækkelse,” forklarer Lyng Madsen.

Undervejs i kampen blev der fra RHs side givet debut til en ny spiller fra Lolland.

”Vi gav debut til Theis Kiszka, der kommer nede fra Sydhavsøerne, ligesom flere af de andre spillere. Han spiller højre fløj og gør det fantastisk i forsvaret,” udtaler Rødovre-træneren.

Ny kamp tirsdag
Efter 13 kampe er Rødovre stadig kun to point efter førerholdet fra HØJ, der dog har spillet en kamp mere. Men placeringen er ikke kommet til så nemt.

”Det er ærgerligt, at vi skal have vanskeligheder mod bundholdene, men selv om vi spiller kampe med store problemer, så ender vi alligevel med at stå med to point hver gang. Så det er godt, og vi holder os til i toppen,” siger Jacob Lyng Madsen, der sender sit hold i kamp igen allerede tirsdag.

”Nu skal vi have en enkelt træning og have løsnet musklerne, inden vi spiller igen. Det kan blive en svær kamp mod rækkens nummer fire, men vi skal vinde den, hvis vi vil fortsætte med at være i toppen.”

RH møder således FIF i Frederiksberg-Hallen på tirsdag kl. 19.45. FIF er på fjerdepladsen i 2. division øst med fire point færre.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top