Reservekeeper venter tålmodigt
frederik-jakobsen_RMB-frederikshavn_15_050113_BP.jpg
Mighty Bulls-reservekeeper Frederik Jakobsen tror og håber på, at hans tid nok skal komme. Foto: Brian Poulsen
Ishockey 19-årige Frederik Jakobsen agerer trofast lågeåbner hos Rødovre Mighty Bulls. Målmanden står i skyggen af sin bedste ven og førstekeeper, Sebastian Dahm, og venter tålmodigt på chancen.

Rødovres unge reservekeeper vidste, hvad han gik ind til, da han skrev under på kontrakten med Mighty Bulls. Han ærgrer sig dog alligevel over begrænset spilletid i sæsonens første 24 grundspilskampe.

”Jeg er ikke skuffet, men mere ærgerlig over, at jeg ikke har fået chancen i målet. Da jeg skrev under på kontrakten, vidste jeg godt, at de ikke kunne love mig noget. Og Sebastian (Dahm, red.) har jo stået godt i målet,” siger Frederik Jakobsen, der loyalt mod klubben accepterer, at han konsekvent er andenvalg.

Annonce

”Gratts (Brad Gratton, red.) ser nok sådan på det, at han vil stille med det stærkeste hold til hver kamp. Det er formentlig grunden til, at jeg ikke har fået så meget spilletid.”

Venter tålmodigt
Man kan til hver kamp bemærke, hvordan Jakobsen på sin faste plads i spillerboksen åbner og lukker lågen for sine holdkammerater. En rolle, der kræver ekstra stor kærlighed til sin sport.

”Det er selvfølgelig trist at være lågeåbner, især når vi er på de lange ture til Frederikshavn og Aalborg. Men jeg må bare vente med tålmodighed og gribe chancen, når jeg en dag får den,” lyder det ydmygt fra den 19-årige keeper, der har sparret med sin bedste ven og målmandskonkurrent, Sebastian Dahm.

”Når man er så ung, som jeg er, må jeg bare klø på og vente på min tid. Jeg har talt med Sebastian om det, og han har også selv været igennem det. Han er nok min bedste ven på holdet, så jeg har et fint forhold til ham. Vi har det super sammen.”

Hurtighed er styrken
Indtil videre har Frederik Jakobsen kun kontrakt med Mighty Bulls i indeværende sæson, men han ser dog en fremtid i klubben som en mulighed – og måske få mere spilletid.

”Hvis jeg er i Rødovre i næste sæson, håber jeg selvfølgelig på at få nogle kampe og måske dele mere med Sebastian, hvis han er her,” udtaler keeperen, der er hurtig på isen.

”Jeg er hurtig og sideforflytter mig godt nede på isen. Og så læser jeg spillet godt. Det er mine klare styrker.”

Iagttager fra bænken
Jakobsen har fra sin position på bænken haft første parket til det, der er foregået på isen. Han har naturligvis kunnet følge med i, hvordan hans hold gør det.

”Jeg synes, vi generelt har spillet godt i sæsonen. Når alle møder op og spiller optimalt, er det tydeligt, at vi kan spille op med alle hold i ligaen. Det er vores egen skyld, når det ikke går godt. Så har vi ikke været klar til at spille,” slutter Frederik Jakobsen, der mest af alt kan beskrives som standhaftig og aldeles tålmodighed.

Han har holdt formen ved lige ved at spille nogle kampe på RSIKs 1. divisionshold, men han håber altså i fremtiden på at få chancen i tyrenes bur.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top