Lyden af vækstlag
Highasakite2_Foto_.jpg
å fredag kan man bl.a. opleve den norske indiepop-trio HighasaKite. Nordisk Kulturfond støtter projektet med 100.000 kr. Foto: Thea Hermansen
musik Fire fremadstormende bands fra Norden rammer Viften på fredag. Kulturhuschef John Frobøse håber, at det musikalske tiltag vil vække interesse hos det yngre publikum.

Hvordan lyder norsk indie pop og moderne færøsk elektronisk pop anno 2013? Det kan man få svaret på, når fire fremadstormende bands fra Norden på fredag slår dørene op til en helt ny musikalsk festival i Viften. ‘Nordisk 2013 – Lyden af Vækstlag’ er et nyt tiltag, som i en sin enkelthed går ud på, at vise den musikalske talentmasse frem.
“Det er vigtig for et kulturhus at være fødselshjælper på al god kunst og kultur – for hvem skal ellers bringe det endnu ukendte frem til publikum?,” spørger John Frobøse, der er en af idémændene bag den nye musikfestival.
“Ideen er udsprunget af ønsket om at genoplive de eksperimenterende koncerter der for 20 år siden blev lanceret som ‘Venue koncerter’. Her dukkede et band som Kashmir bl.a. op,” forklarer han videre.

Tillokkende musik
I alt er ni spillesteder gået sammen om idéen og det hele starter i Viften på fredag. De fire nordiske bands deler scenen, og giver hver især deres bud på, hvordan musik skal lyde i år 2013.
“Jeg regner med at møde fire super kompetente orkestre med tydelige rødder i deres hjemlands rytmiske musik, og samtidig høre, hvor den unge rytmiske musik er på vej hen. Herudover er det mit ønske, at Viften kan vække nysgerrigheden hos det lidt yngre publikum,” fortæller John Frobøse.
‘Nordisk 2013 – Lyden af Vækstlag’ kan opleves for 100 kr. Dørene i Viften åbner kl. 20.30. Man kan læse mere om festivalen og de fire bands på viften.dk.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top