Kommunen i jobrotation
rødovre-kommune4_130910_BP.jpg
Foto: Arkiv
job "Kommunen skal være med til at genskabe trygheden for de borgere, der rammes af arbejdsløshed." Det mener Enhedslisten, der har fire konkrete forslag til kommunalbestyrelsen om blandt andet jobrotation. "Men meget af det gør vi allerede," understreger formand for beskæftigelsesudvalget.

denne måned røg tusindvis af danskere ud af dagpengesystemet, og den utryghed har kommunen et særligt ansvar for at gøre op med. Akutjobs og finansiel kickstart alene har ikke kunne vende udviklingen. Derfor bør Rødovre Kommune ansætte de ledige, der er røget ud af systemet, mener Enhedslistens Peter Mikkelsen, der også foreslår, at kommunen ansætter arbejdsløse håndværkere til hurtigst muligt at reparere vinduer og lave klimavenlige renoveringer såsom efterisolering og solceller på alle kommunale bygninger.
“På lang sigt sparer det kommunen for mange af de udgifter, som dårligt vedligehold koster,” foreslår Enhedslisten.

10 er i rotation
 Men både kommunen og Jobcenteret har allerede taget flere initiativer, forsikrer formanden for Beskæftigelsesudvalget, Annie Arnoldsen Pedersen (A).
“Jobcenteret har i forbindelse med Akutpakken skærpet kontakten til virksomhederne yderligere. Og jobrotation er selvfølgelig en del af pakken. Personligt er jeg meget begejstret for jobrotation, hvor en ledig er vikar for en ansat, der efteruddanner sig. Det er win win for alle,” siger hun og oplyser, at Rødovre Kommune i øjeblikket har ca. 10 rotationsordninger.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top