Annonce

Højhus i strid modvind
borgermoede_damhus_have4.jpg
Mange gik forgæves, da Naturfredningsforeningen i mandags havde inviteret alle interesserede til et borgermøde om Damhus Have på Rødovregaard. Foto: Red.
damhus have Rødovregaard var fyldt til bristepunktet, da Naturfredningsforeningen i mandags holdt borgermøde om Damhus Have. Op mod 30 mennesker gik forgæves, da der simpelthen ikke kunne lukkes flere ind.

Mens den rødglødende debat rasede i Loen på Rødovregaard, stod op til 30 personer i kø i den bidende kulde på gårdspladsen. Borgermødet om Damhus Have blev et tilløbsstykke uden lige, og flere måtte derfor vende snuden hjemad uden nogen ny viden om hverken højhus og høringsfrist. Indenfor fik de tilstedeværende imidlertid masser af valuta for pengene.
Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Svend Erik Pedersen (F) og det konservative kommunalbestyrelsesmedlem, Kim Drejer Nielsen, holdt hver især et oplæg, men det var først, da arkitekt og byplanlægger Jørgen Munch fik mikrofonen, at de mange sandheder om Lokalplan 124 kom på bordet. Han hævdede, at kommunens forslag til lokalplanen indeholder mere end 50 fejl.
“Der er ikke tale om amatørfejl, men politikerfejl og de tåler ikke dagens lys,” sagde Jørgen Munch, hvorefter han fortalte om nogle af de mest graverende fejl, såsom manglende højdebegrænsning for højhusbyggeriet og den meget omdiskuterede park, som han frygter ikke bliver til noget.
Samler kompetencer
 Flere borgere er allerede gået aktivt ind i sagen mod projektet, og på borgermødet blev det foreslået fra flere sider, at man skulle samle de mange forskellige kompetencer og danne fælles front mod planerne. Svend Erik Pedersen gjorde det i hvert fald klart, at sagen stadig er åben.
“Sagen er stadig åben for gode argumenter, og der er stadig tid til at gøre indsigelser mod planen,” understregede Svend Erik Pedersen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top