Annonce

Gymnasium sender talenter på akademi
RG-studenterkoersel2_260609.jpg
Seks lokale elever er så dygtige, at de ikke vender tilbage til Rødovre Gymnasium. De skal i stedet bruge de næste to år på Akademiet for Talentfulde Unge. Foto: Arkiv
uddannelse Ikke mindre end seks lokale elever er så dygtige, at de, som resten af deres klassekammerater, forleden ikke vendte tilbage til Rødovre Gymnasium. De skal i stedet bruge de næste to år på Akademiet for Talentfulde Unge.

Akademiet for Talentfulde Unge tiltrækker hvert år hundredvis af elever. Men kun de største talenter kommer gennem nåleøjet. Derfor smitter talenternes personlige succes også lidt af på det lokale gymnasium, der glæder sig over, at seks elever er kommet gennem nåleøjet.
Med mere end 530 ansøgninger er året det hidtil mest søgte på Akademiet, og konkurrencen om pladserne har da heller aldrig været større.
“En af årsagerne til Akademiets popularitet er det faglige program, som spænder bredt”, siger Nynne Afzelius, som er sekretariatschef på Akademiet.
“Forløbet er skruet sådan sammen, at det henvender sig til akademiske talenter, der har mange forskellige interesser, og som evner at arbejde med en bred vifte af emner og problemstillinger. Talenterne på Akademiet udfordres hele tiden tværfagligt, og det er noget, der appellerer til de unge. Derudover er vores styrke, at kvaliteten af den undervisning C2040-918 der tilbydes, ligger helt i top og hele tiden er afstemt med de emner, som optager Danmarks fremmeste forskere og mest innovative forretningsfolk, ” fortsætter hun.

Træning og studier
En af de seks talenter er den rytmiske sportsgymnast, Naja Bau Nielsen, der glæder sig til den ekstra faglige udfordring.
“Jeg kan godt lide at lære, og derfor lød ATU interessant. Da jeg træner fire gange om ugen, var jeg klar over, at jeg ville få ret travlt, hvis jeg kom ind,” siger Naja Bau Nielsen og fortsætter:
“Nu da jeg er kommet ind, har jeg fundet ud af, at det kommer til at tage en
00M-638 del af min tid, men da jeg både går meget op i min skole og i min sportsgren, kan jeg ikke vælge noget fra,” siger Naja, der håber at møde en masse mennesker med samme interesser som hende selv.

Annonce
Kommentarer

1 kommentar om “Gymnasium sender talenter på akademi”

  1. Ida siger:

    I får det til at lyde som om at vi ikke går på gymnasiet længere. ATU er altså noget man laver samtidigt med gymnasiet og altså ikke en hel skole for sig selv.
    Det var i hvert fald sådan jeg opfattede informationen i jeres artikel. Måske skulle i lige tænke på hvordan i informerer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top