Finaleplads på spil
RMB-soenderjyske_05_251112_BP.jpg
Foto: Arkiv
Ishockey I weekenden bliver det afgjort, hvem der skal i pokalturneringens finale. Rødovre Mighty Bulls skal møde Frederikshavn White Hawks, og der kæmpes om finalebilletten over to kampe inden for et døgn. Første slag er i Nordjylland fredag aften.

AL-Bank Ligaen er sat på ’hold’ for fire klubbers vedkommende, idet der i weekenden skal spilles semifinaler i pokalturneringen, AL-Bank Cup. Rødovre møder Frederikshavn, mens SønderjyskE skal op mod Herning.

De samlede vindere efter to kampe avancerer til den store finale, og første slag står fredag aften. Rødovre skal på langfart, idet høgene fra nord lægger ud på hjemmebane.

Annonce

”Det bliver utrolig hårdt at spille to dage i træk. Når vi har spillet i Frederikshavn, kan de bare gå hjem og sove, mens vi skal sidde seks timer i bus og have svært ved at sove. Jeg synes ikke, det er særlig godt planlagt, når det er en pokalturnering,” siger russeren Andrey Chistyakov og fortsætter.

”Efter en så lang bustur er det svært bare at gå ud og give 100 procent med det samme. Så man skal lige hurtigt vågne op og finde takterne.”

Bliver utrolig svært
Frederikshavn har haft godt styr på Rødovre i de seneste indbyrdes opgør, og vendelboerne er da også p.t. etter i AL-Bank Ligaen. Holdet er dog senest blevet svækket, da NHL-spilleren Zack Smith er rejst hjem igen.

”I Frederikshavn skal vi spille meget disciplineret. Det bliver utrolig svært at vinde deroppe, så hvis vi kan få uafgjort med hjem, ville det være fint inden returopgøret i Rødovre. At Frederikshavn har mistet en spiller burde ikke betyde så meget,” lyder det fra Rødovre-spilleren.

Det er måske ikke gået op for alle spillere, at der er en finaleplads på spil i weekenden. Det er ikke desto mindre tilfældet, og den korteste vej til en medalje ligger lige for døren.

”Vi tænker ikke på, at der er en finaleplads på spil. Vi tager det, som det kommer og kæmper fuldt ud,” forsikrer forward Andrey Chistyakov.

Kommer med selvtillid
Cheftræner Brad Gratton bebuder, at holdet vil komme med vanlig stor fart og forsøge at markere sig fra begyndelsen.

”Vi skal køre 100 procent på i alle tre perioder. Vi kommer selvtillid og skal spille vores spil. Vi skal spille, som var det playoff, for vi møder Frederikshavn tre gange i træk (to gange i pokalen, én i ligaen, red.), så vi skal markere os med det samme,” siger han og fortsætter.

”Vi skal spille hårdt og ’in your face’-hockey og få puckene dybt. Vi skal ikke kigge på modstanderen, men være fokuseret på egne styrker og udnytte dem. Jeg bliver ved med at sige, at er du ikke klar til at spille, taber du. Det kan man se med alle hold i denne sæson, hvor holdene slår hinanden fra første- til niendepladsen. Det er tæt i kampene, så alle kan vinde.”

Fuld styrke
I kvartfinalen i september vandt Rødovre over Copenhagen, mens Frederikshavn sendte rivalerne fra Aalborg ud af turneringen. Kvartfinalerne blev også spillet over to opgør. I semifinalen går den samlede vinder på målscore efter to kampe direkte i finalen, der spilles i begyndelsen af februar.

Der er ikke meldt om skadede spillere på Rødovres hold, så Brad Gratton stiller med fuld styrke i den første kamp.

Frederikshavn White Hawks mod Rødovre Mighty Bulls begynder kl. 19 i Scanel Hockey Arena. Hoveddommerne bliver Søren Reis og Jacob Grumsen.

Returopgøret spilles lørdag aften i Rødovre Skøjte Arena med kampstart kl. 19.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top