Farverig elev vinder årets musikpris
1-1.jpg
Ida Kudo har spillet musik, siden hun var helt lille. Hun var i mange år en ambitiøs violinist, men skulderproblemer satte en stopper for det, da hun var 17 år. Siden faldt hun pladask for sangen. Hun har endnu ikke udgivet et album, men har lagt sin musik ud til offentligheden på nettet. Foto: Presse
rødovre musikpris Talentfuld musikelev hædres med Rødovre Musikpris og 50.000 kr. "Hun har stort musikalsk talent og masser af power," lyder de rosende ord fra borgmester Erik Nielsen om årets vinder, Ida Kudo Høffding.

Rødovre Kommune og Rødovre Centrum har hvert år siden 2001 hædret et musikalsk talent ved den traditionsrige nytårskoncert i Viften.
I år er ingen undtagelse, og igen i år tilfalder prisen et unikt musikalsk talent. Fælles for mange af de tidligere vindere er, at de alle besidder et enormt potentiale, og med Rødovre Musikpris er de alle blevet hjulpet den rigtige vej. Tidligere vindere tæller blandt andet en trompetist, en fagotspiller, en violinist og en mundharpespiller.
I år går prisen også til et musikalsk talent i svøb. Den 29-årige sangerinde Ida Kudo Høffding er således stadig elev på Rytmisk Musikkonservatorium, men talentet er ikke til at tage fejl af, og hun regnes som en musiker, som Danmark kommer til at høre mere til i fremtiden.
“Det er fantastisk at opleve, når unge mennesker møder verden med gå-på-mod og bare kaster sig ud i udfordringerne. Sådan en type er Ida Kudo Høffding. Hun er eksperimenterende og har en kombination af stort musikalsk talent og masser af power, som kan bringe hende langt. Med Rødovre Musikpris vil vi gerne hjælpe hende lidt på vej,” siger Rødovres borgmester Erik Nielsen.

Blev helt paf
 For Ida Kudo Høffding kom prisen som noget af en overraskelse.
“Jeg var chokeret og fuldstændig overrumplet, da jeg fandt ud af at jeg havde vundet prisen. Det var næsten for godt til at være sandt. Jeg blev helt paf,” forklarer den farverige sangerinde.

Annonce

Synger videre i London
 Ida Kudo Høffding starter det nye år med at modtage Rødovre Musikpris på søndag, og senere på året går turen til England. Her skal hun dygtiggøre sig yderligere i sangskrivning og musikproduktion på TECH Music School London.
“Jeg skal til London til september, så pengene kommer som sendt fra himlen. Jeg har tænkt meget over, hvordan jeg skulle nå og skaffe alle pengene til opholdet, så prisen falder på et fuldstændig fantastisk tidspunkt,” fortæller Ida Kudo Høffding.
Ida Kudo Høffding er bl.a. blevet undervist på Rytmisk Musikkonservatorium af den kendte sangerinde Hanne Boel, der uddeler store roser til prisvinderen.
“Ida Kudo er en kompromisløs, modig og søgende kunstner. Hun er i konstant bevægelse, ofrer utroligt meget for sin musik, arbejder meget koncentreret og bruger sit intellekt til at afsøge mulige afkroge af sit talent. Hun har en dejlig stemme, der fungerer meget ubesværet for hende, men også her bruger hun mange kræfter på at sikre sin stemmes identitet. Hun kaster sig frygtløst ud i at spille på instrumenter, hun aldrig har rørt før, og får med sit gå-på-mod det meste til at fungere på sin helt egen måde. Hun er moden af sin alder, hun er en charmerende og levende person, som stiller høje krav til sig selv og dermed også til hendes medspillere. Hun fortjener denne anerkendelse,” siger Hanne Boel.

• Rødovre Musikpris uddeles hvert år som et samarbejde mellem Rødovre Kommune og Rødovre Centrum. Formålet med prisen er at påskønne en yngre udøvende musiker med et kontant beløb, som kan tjene som belønning og opmuntring til en videre udvikling inden for dansk musikliv. Rødovre Centrum bidrager med 25.000 kr. og Rødovre Kommune med 25.000 kr.

• Dommerkomitéen, der har valgt vinderen af Rødovre Musikpris, består af borgmester Erik Nielsen, centerdirektør Alex Larsen fra Rødovre Centrum, prorektor Tim Frederiksen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium samt Klavs Hovman, Det Rytmiske Musikkonservatorium.
• De seneste modtagere af Rødovre Musikpris er:
2012: Mundharpespiller Mathias Heise
2011: Sangerinde Aura Dione
2010: Klassisk violinist Vera Panitch.
2009: Tværfløjtenist Kenny Aaberg Larsen.
2008: Komponist og sanger Mette Damm.
2007: Fagotspiller Magnus Koch Jensen.
2006: Musiker og sanger Vicky Singh.
2005: Kira and the Kindred Spirits.
2004: Singer-songwriter Teitur.
2003: Duoen Haugaard & Høirup.
2002: Trompetist Maja Markert.
2001: Verdensviolinist Nikolaj Znaider.

Kilde: Rødovre Kommune

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top